HPC: İşgalciliğe karşı direniş için Efrin’e gitmeye hazırız

HPC üyleri, “İşgal girişimine karşı direnmek için Efrin’e gitmeye hazır oldukları” mesajını verdi.

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Qamişlo üyeleri, Türk devletinin Efrin’e işgal saldırılarına karşı yürüdü.

“Kuzey Suriye’yi Türk devletinin işgaline karşı savunmak için Efrin’e gitmeye hazırız” mesajını veren HPC üyeleri, DAİŞ’in Kobane’de aldığı yenilinin benzerini Erdoğan’ın da Efrin’de yaşayacağını belirtti.

HPC, “Efrin direnişi, örgütlü toplumun direnişidir, HPC Çağın Direnişi’nin yanındadır” sloganıyla yürüdü.

Qamişlo bölgesinden binlerce HPC üyesi silahlarıyla birlikte HPC Girkê Legê merkezi önünde toplanarak yürüyüşe geçti. Yürüyüşçüler Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Kuzey Suriye devrim sembolleri ile “Efrin direnişi örgütlü toplum direnişidir, HPC Çağın Direnişi’nin yanındadır”, “Türk devletinin Efrin halkına saldırılarını kınıyoruz”, “Hepimiz Efrin’iz”, “Rojava düşmana mezar olacak” yazılı pankartlar taşıdı.

İlçe caddelerinde devam eden yürüyüş, merkezi pazarın olduğu alana dek sürdü. Alanda HPC yönetiminden Eymeha Mihemed tarafından yapılan açıklamada, Türk devletinin Efrin’e işgal saldırıları kınanarak saldırıların tüm Kuzey Suriye bileşenlerini ve insanlık değerlerini hedef aldığı belirtildi.

Açıklamanın devamında DAIŞ’in Kobanê’de yenildiği gibi Erdoğan faşizminin de Efrin’de yenileceğini söyleyen Mihemed, “Kuzey Suriye’yi Türk devletinin işgaline karşı savunmak için Efrin’e gitmeye hazırız” dedi.

Eylem Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla sona erdi.