Hollande: Türkiye’nin saldırısı terörizmi azdırır

Fransa eski Cumhurbaşkanı Hollande, Kürtlerin DAİŞ çetelerine karşı savaşta verdiği büyük bedellere dikkat çekerken, Türkiye’nin olası saldırısının terörizmi azdıracağı uyarısında bulundu.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Fransa Temsilcisi Dr. Xalid İsa ile görüşmesi sonrasında bir açıklama yayınlayan bir önceki Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türkiye’nin olası işgaline karşı uyardı.

Kürt halkının DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadelede ‘ağır bedeller ödediğine’ dikkat çeken Hollande, “Kürtler, Uluslararası Koalisyon, yani Fransa’nın da desteğiyle DAİŞ grubuna karşı mücadelede önemli bir rol oynadılar” dedi.

‘KÜRTLER AĞIR İNSANİ BEDELLER ÖDEDİ’

“Kürtler Suriye’de terörizme karşı mücadelesinde ağır insani bedeller ödedi” diyen Hollande, ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkedeki Amerikan askerlerini çekme kararına karşı çekincelerini dile getirdi.

ABD’nin çekilme kararı ve Türkiye’nin Kürtlerin kontrolündeki bölgelere yönelik olası işgal saldırısı nedeniyle iç savaşın daha da şiddetlenebileceği uyarısını yapan Hollande, DAİŞ ve diğer grupların terörist saldırılarının artabileceğine işaret etti.

TÜRKİYE’NİN TEHDİTLERİ TERÖRİZMİN AZMASINA YOL AÇACAK

François Hollande, Türk devletinin tehditlerine ilişkin şöyle dedi: “Bu tehditlerin, eğer hayata geçirilirse, bölge halkı için dramatik sonuçları olacak; DAİŞ’e karşı mücadelede Fransa’nın müttefikini (QSD) hedef alacak ve Suriye’nin dışına taşacak şekilde terörizmin azmasına yol açacak.”

2012-2017 yılları arasında cumhurbaşkanlığı görevinde olan Hollande, Kobanê direnişi sonrasında Uluslararası Koalisyon içerisinde DAİŞ’e karşı mücadeleye destek vermişti. Son olarak şimdiki Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın geri çekilme kararına ilişkin açıklamasubda, “Alınan karardan derin üzüntü duyuyorum” demişti.

Macron, “Bir ittifak güvenilir olmalı, diğer ittifakları ile koordineli olmalı” diye eklerken, ABD Başkanı Donald Trump’ın kararı ardından istifa eden Savunma Bakanı Jim Mattis’e de destek vermişti.