Hesekê halkı üç savaşçısını sonsuzluğa uğurladı

Hesekêliler, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısını son yolculuğuna uğurladı.

Hesekê halkı, 15 Mayıs’ta yaşamını yitiren Îmad Ebdulfetah (Dilşêr Hesekê) ile 11 Mayıs’ta yaşamını yitiren Xazî Ebdulwehab Mele Elî (Muhened Hesekê) ve Elî Ehmed Îbrahîm’in (Welat Hesekê) cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alarak araba konvoyuyla Hesekê kentinin doğusuna düşen Dawûdiyê köyüne doğru yola çıktı.

Dawûdiyê ve çevre köylerinden gelen yüzlerce kişi cenazeleri karşıladı. Ardından kitle savaşçıları omuzlarına alarak sloganlar eşliğinde şehitliğe doğu ilerledi.

'ÖZGÜR VE ONURLU YAŞAM İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER'

Şehitlikte YPG/YPJ savaşçıları tarafından askeri tören düzenledi. Törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Mistefa, her üç savaşçının ailelerine baş sağlığı dileyerek, "Şehitlerimiz halkın özgür ve onurlu yaşaması için canlarını feda ediyor. Şehitlerimizle başımız dik" dedi.

Konuşmasının devamında Haki Karer’i anarak Şehitler Günü'nde üç özgürlük savaşçısını uğurladıklarını belirten Mehmûd Mistefa, “Şehitler Günü direniş günüdür, bu şehitlerimiz de Şehit Haki Karer’in çizgisini takip etti ve halkın özgürlüğü için canlarını feda ettiler” diye belirtti.

YPG Komutanlarından Şiyar Delil ise şunları belirtti: "Bugün özgürlük, halkların kardeşliği ve insanlık şehitlerini uğurluyoruz. Biz YPG olarak şehitlerin takipçisi olma sözünü yeniliyoruz.”

TEV-DEM adına Şêxmûs Ehmed ise, “Bizler için kutsal olan Şehitler Günü’nde, biz bölgeyi terör karanlığından kurtarmak uğruna canlarını feda eden üç kahraman savaşçıyı uğurluyoruz” dedi.

Ehmed, 18 Mayıs gününün bölge halkının özgürlük ve barış yolunu aydınlattığını belirtti.

'EGEMEN GÜÇLERE GEÇİT YOK'

Hesekê kentindeki Kürt partileri Sol Partisi yönetiminden Mehmûd Hac Xelef de şunları dile getirdi: “Egemen güçler bölgemize girmek istiyor ve bölge huzurunu bozmak istiyor, ama güçlerimiz bu egemen güçlere karşı direniyor ve bölgemize hiç kimsenin girmesine izin vermiyor.”

Törenin sonunda cenazeler annelerin zılgıtları ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.