Hecin’de 32 çete üyesi öldü, onlarca nokta ele geçirildi

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, Hecîn’de en az 32 DAIŞ’li teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Hecin’de DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonda, son 24 saat içerisinde 32 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

QSD’nin Hecin’e yönelik olarak 10 Eylül’de başlattığı operasyon devam ediyor. Kentte temizlik operasyonları yapılırken, son 24 saat içerisinde şiddetli çatışmalar da yaşandı.

QSD Basın Merkezi’ne göre Hecin cephesindeki çatışmalarda en az 32 çete üyesi öldürüldü, onlarca nokta ve DAİŞ askeri yerleşkesi ele geçirildi.

Açıklamada şu detaylar yer aldı:

“Hecîn cephesinde teröristler ellerindeki tüm ağır silahlar ile güçlerimize ait noktalara saldırıda bulundu. Bunun üzerine bölgede savaşçılarımız ile DAIŞ teröristleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Teröristlere ağır darbeler vurulmuş ve çok sayıda terörist öldürülmüştür.

Teröristler sabah saatlerinde de bomba yüklü motosikletler ile güçlerimize ait noktalara yönelik saldırı girişiminde bulunmuştur. Saldırılara anında karşılık veren güçlerimiz burada da çok sayıda teröristi öldürmüş ve yaralamıştır. Burada öldürülen terörist sayısı net olarak tespit edilememiştir. Uluslararası Koalisyon da bölgede teröristlere ait noktaları hedef almıştır Bu cephedeki çatışmalar şu ana kadar devam etmektedir.

Çatışmaların bilançosu ise şöyle aktarıldı:

*Öldürülen terörist sayısı: 32

*Teröristlerin kayıpları: Tank mermisi deposu, 13 terörist noktası ve 7 komutanlık yerleşkesi ele geçirilmiş ve 2 hendek imha edilmiştir.

*Uluslararası Koalisyon bölgede 41 noktayı hedef almıştır”