Halep ve Hasekê'de üç YPG’li hayatını kaybetti

YPG Basın Merkezi, 28-29 Aralık tarihlerinde Halep’de iki, Hesekê'de bir savaşçının hayatını kaybettiğini açıkladı. Halep’teki savaşçıların trafik kazasıda yaşamını yitirdiği bildirildi.

YPG Basın Merkezi, bir savaşçının Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêrezor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyonda ağır yaralandığı ve Hasekê'deki bir hastanede hayatını kaybettiğini bildirdi. 

YPG, “Hecin, Sûsê ve diğer bölgelerinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen Terörü Sona Erdirme savaşında savaşçılarımızın ilerleyişi devam etmektedir. Güçlerimizin operasyonları sonucunda çetelere ağır darbeler indirilirken yer yer savaşçılarımız ile çeteler arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır” dedi.

YPG, “Bu çerçevede, 28 Aralık günü savaşçılarımız ile çeteler arasında yaşanan yoğun çatışmalar esnasında kahramanca savaşan bir arkadaşımız ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştür” diye ekledi.

Hayatını kaybeden savaşçının Efrîn doğumlu, Halim Agırî kod adlı Mihemed Henan olduğu bildirildi.

Halep’te ise iki savaşçının trafik kazasında hayatını kaybettiği bilgisi verildi. YPG, “Halep’te görev üstlenen savaşçılarımızdan Serdar Efrin adlı savaşçımız 28 Aralık günü geçirdiği trafik kazası sonucunda şehit düşerken, Welat Efrin adlı savaşçımız ise yaşanan farklı bir kaza sonucu şehit düşmüştür” diye belirtti.

Halep’te hayatını kaybeden savaşçıların, Efrîn doğumlu Serdar Efrîn kod adlı Xelîl Mihemed ile Efrîn doğumlu, Welat Efrîn kod adlı Henîf Reşo olduğu bildirildi.

YPG, “Şehit düşen arkadaşlarımızın değerli ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor; tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” diye kaydetti.