Halep’te binlerin yürüyüşü: Efrîn’e döneceğiz

Halep’te binlerce kişi, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının 5’inci yıl dönümünde alanlara çıktı.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarının 5. yıl dönümü dolayısıyla Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden binlerce kişi yürüdü.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nden Eşrefiyê Mahallesi’ndeki Zeytin Kavşağı’na kadar süren yürüyüşte Çağın Direnişi ve 19 Temmuz Devrimi şehitlerinin resimleri taşındı. YPG, YPJ ve HRE direnişini selamlayan sloganların atıldığı yürüyüşte, “Dönmek yeminimizdir” ve “İşgale ve demografinin değiştirilmesine hayır” yazılı pankartlar açıldı.

EFRÎN DİRENİŞLE ÖZGÜRLEŞTİRİLİR

Yürüyüş ardından Kongra Star İletişim Komitesi Üyesi Nêrgiz Bekir ile Kanaat Önderleri Meclis Komite Üyesi Şêx Elî El Hesen birer konuşma yaptı.

Nêrgiz Bekir, Efrîn’in Kürdistan’ın kalbi ve direnişin kalesi olduğunu belirtti ve halkın güçlü bir iradeyle işgali reddettiğini vurgguladı. Nêrgiz Bekir, “Efrîn'i özgürleştirmenin silahı direniş ve mücadele hattının devamıdır” dedi.

İşgale, soykırımcı saldırılara ve komplocuların planlarına karşı Kürdistan halkının birliğinin önemine dikkat çeken Nêrgîz Bekir, “Başûr, Bakûr, Rojava ve Rojhilat’a yönelik saldırılara ve İmralı’daki tecride karşı halk birlik ve beraberliğini inşa etmelidir. Hiç kimse devrimimizi yenemez. Savaşçılarımızın iradesiyle zaferi elde edeceğiz ve Önder Öcalan’ın felsefesinden beslenen halkı dünyaya göstereceğiz” dedi.

EFRÎN’E DÖNECEĞİZ

Kanaat Önderleri Meclis Komite Üyesi Şêx Elî El Hesen ise, Efrîn halkının işgal saldırılarına karşı gösterdiği direnişe dikkat çekerek, “Efrîn işgalinin 5’inci yıl dönümü olan günlerden geçiyoruz. 18 Ocak'ı her hatırladığımızda üzülüyor ve inciniyoruz. Aynı zamanda Efrînli çocuklarımızın, kadın ve erkeklerimizin NATO’nun 3. ordusuna karşı 58 günlük direnişinin gururunu yaşıyoruz. Bu, her türlü silah, savaş uçağı ve tanka karşı direnen halkın Efrîn’i de kurtaracağını gösteriyor. Burada Şêxmeqsûd Mahallesi’nde direniyoruz. Şehitlerimizin kanı ve çocuklarımızın gözyaşları üzerine yemin ediyoruz ki Efrîn’e döneceğiz” diye konuştu.