Halep'te binler Efrîn için yürüdü

Halep’te binlerce kişi Türk devletinin Efrîn’i işgale ve kentte işlediği insanlık suçlarını protesto etti, uluslararası toplumun sessizliğini de kınadı.

EFRÎN İŞGALİNİ PROTESTO EYLEMİ

Türk devletinin Efrîn’i işgal etmesinin 6. yıl dönümü dolayısıyla Halep’te yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Çağın Direnişi Şehitleri ve Ehmed Xalid Mamo’nun fotoğraflarının yanı sıra üzerinde “Türk işgaline hayır”, “Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi’ne yönelik Türk saldırılarına hayır”, “Efrîn işgaline hayır”, “Efrîn bizim onurumuzdur, onu koruyalım”  ve “Türk işgaline karşı serhildana kalkın ve Suriye’nin bütün topraklarından çıkarın” yazılı pankartlar taşındı.

En önde yürüyen gençler ise, zeytin dallarından yapılan “Efrîn” ismini oluşturan harfleri taşıdı.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinin ana caddelerinde “Bê Serok jiyan nabe”, “Şehîd namirin”, “Bijî Berxwedana Serdemê”, ˊŞehîd Ehmed Xalid di dilên me de ye” ve “Bê Efrîn jiyan nabe” sloganları atıldı.

Yürüyüşte konuşan Efrînli göçmen Behcet Ebdo Çağın Direnişi Şehitlerini andı. Ebdo, Türk devletinin işgalinde Rusya ve İran’ın da rolü olduğunu belirten Ebdo, “Bütün devletler suskunluklarıyla topraklarımızı işgal ettiler" diye konuştu.

Efrîn üzerindeki karanlığı kaldırma ve barışı sağlama çağrısında bulunan Ebdo, “İşgali yenelim ve askeri güçlerimizle (HRE) birlikte gururla geri dönelim" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Remziye Salih El Kurdî de, Efrîn'de işlenen suçlar hatırlatarak, BM ve demokratik güçlere sorumlulukları temelinde Türk işgalini sonlandırması ve Efrîn'e güvenli dönüşü sağlamaları çağrısında bulundu.