Girkê Legê ve Kobanê halkı Türk devletine karşı sokakta

Qamişlo’nun Girkê Legê ilçesi ve Kobanê Kantonu’nda halk, İmralı tecridi ve işgalci saldırılara karşı sokağa çıktı.

Qamişlo kantonuna bağlı Girkê Legê ilçesinde halk, Şehit Xebat Meydanı’nda bir araya gelerek yürüyüşe geçti. Yürüyüşte işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine, Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Yürüyüşte, “İşgali Bitirelim, Devrim Değerlerini Koruyalım”, “Türk devletine hayır” ve “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de demografik yapının değiştirilmesine hayır” yazılı pankartlar taşındı.

PYD Genel Meclisi adına konuşan Abdülkerim Saruxan, “Kuzey ve Doğu Suriye halkına hizmet eden PYD partisi olarak, Türk devletinin işgaline hayır diyor, direnişin yükseltilmesi gerektiğini belirtiyoruz. Türk devleti sürekli Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine saldırıyor. Bölge halkına yönelik planlar var. Kürt halkı ve kimliği yok edilmek isteniyor. Bu nedenle kazanımlarımızı korumalıyız” dedi.

KOBANÊ

Kobanê kent merkezinde bulunan Jina Azad Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi de Aşti Meydanı’na doğru yürüdü. Yürüyüşe katılanlar PYD bayrakları, Öcalan ve özgürlük şehitlerinin posterlerini taşıdı.

Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Mihemed Şahin, şehitler sayesinde elde edilen Rojava Devrimi’nin kazanımlarının korunmasının önemine dikkat çekti. Şahin, "Kazanımlarımızı Türk devletinden korumak için ‘Türk devletinin işgaline hayır, devrim kazanımlarını korumaya evet’ hamlesinde yerimizi almalıyız. Türk devletine, irademizi ve direnişimizi kırmak isteyen, devrime son vermeye çalışan herkese karşı mücadele edeceğiz” diye belirtti.

Mihemed Şahin, herkesi Türk devletinin işgaline karşı durmaya çağırdı.

PYD Meclisi Fırat Bölgesi Eş başkanı Bêrivan Hesen ise halkı suçlara karşı sessiz kalmamaya, başlatılan hamlede yer almaya çağırdı.