‘Fransa işgale karşı Minbic’e asker gönderecek’

Fransa’nın Türk devletinin işgal tehdidine karşı Rojava’nın Minbic şehrine asker göndereceği belirtiliyor.

Bugün Kuzey Suriye ve Rojava yönetimini temsilen bir heyet, Paris’te Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaklaşık bir saatlik görüşme yaptı.

Görüşmeye ilişkin haftalık Marianne dergisinde yer alan bir haberde, Fransa’nın Minbic’i işgal girişimine karşı asker göndereceği bildirildi. Konuya ve Kuzey Suriye ile Rojava heyetiyle görüşmeye ilişkin henüz Elysée Sarayı’ndan resmi açıklama yapılmadı. 

Kuzey Suriye ve Rojava’dan üst düzey yetkililerden oluşan bir heyet Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya gelirken, örüşmede önemli kanuların ele alındığı belirtiliyor.

Kürt, Arap ve Suryani temsilcilerin yer aldığı Kuzey Suriye Heyeti’nin, TEV-DEM Eşbaşkanı Aysa Abdullah, Efrin Kanunu Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hêvin Reşîd, Cizire Kantonu Dışilişkiler Konseyi Eşbaşkanı Siham Qiryo, Cizirê Bölgesi Yürütme Konseyi Üyesi Faner Gaêt, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Dışilişkiler Sorumlusu Rêdur Xelil, YPJ Sözcüsü Nesrin Abdullah ve Kuzey Suriye Özerk Yönetimi Fransa Temsilcisi Dr. Xalid İsa yer alıyor.