Fırat bölgesinden binlerce kişi, Türk işgalciliğine karşı yürüdü

Rojava’nın Kobanê kantonunda binlerce kişi, Türk devletinin Efrin’e yönelik işgalini, saldırının yıl dönümünde kitlesel bir eylemle protesto etti.

Kobanê’de bugün Fırat bölgesinden binlerce kişi Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya geldi. Yürüyüşçüler, Türk devletinin Efrîn’e yönelik soykırım saldırılarında katledilenlerin fotoğrafları ile zeytin dalları taşıdı. Yürüyüşe geçen halk, Türk devletinin işgalini protesto eden sloganlar attı ve Efrîn’in özgürleştirileceğini haykırdı.

Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Şehit Egîd Meydanı’nda yürüyüş mitinge dönüştü. Mitingde Kobanê Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Enwer Muslim konuşma yaptı. Muslim, Suriye halkının işgali asla kabul etmeyeceğini, öncelikli amaçlarının Efrîn’i özgürleştirmek olduğunu söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Rohilat Arif de Suriye halkının Türk devleti işgali altındaki tüm topraklarını özgürleştirmekte ısrarcı olduğunu vurguladı ve Suriye krizinin çözümü için diyalogların önemine işaret etti.

Kobanê Gençlik ve Spor Konseyi yöneticilerinden Bozan Berkel de Efrîn direnişinin tarihi bir direniş olduğunu, bunun yanında dünya kamuoyunun sivillerin katledilmesine seyirci kaldığını söyledi. Berkel, gösterilen direnişin özgürlük ve barış isteyenlerin teslimiyeti asla kabul etmediğini gösterdiğini de ifade etti.

Eylem Çağın Direnişi’ni selamlayan sloganlarla sona erdi.