Farklı tarihlerde şehit düşen 7 savaşçının kimliği açıklandı

YPG Basın Merkezi, Rojava ve Kuzey Suriye’nin farklı bölgelerinde şehit düşen 7 YPG savaşçısının kimliğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Efrîn’deki Çağın Direnişi’nde 2018’in Şubat ve Mart aylarında şehit düşen 4, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 2 ve Til Temir’de kaza sonucu şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgilerini paylaştı.

YPG Basın Merkezi açıklamasında şunları belirtti:

“Efrîn Çağın Direnişi sürecinde şehit düşen 4 arkadaşımız ile Dêrazor ve Til Temir bölgelerinde şehadete ulaşan 3 arkadaşımızın kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaşıyoruz.

20 Ocak 2018 tarihinde işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı Efrîn’in birçok farklı cephesinde görev üstlenmiş Egîd, Fedakâr ve Şervan arkadaşlarımız ile direnişin öncü komutanlarından Merwan Amara arkadaşımız görkemli bir direniş sonucunda şehit düşmüşlerdir.

İşgalci devletin faşizan zihniyeti sonucu geliştirdiği her türden saldırılarına karşı gelişen direniş savaşında şehit düşen her bir arkadaşımız, halkımızın yarattığı değerleri sahip çıktığı esnada şehitler kervanına katılmıştır. Her kahramanlığın destansı bir duruşu ve henüz yazılmamış bir romanı vardır. Bu kahramanlık örneklerinden birini de direnişte önemli bir misyon üstlenen komutanlarımızdan Merwan arkadaş sergilemiştir.

Merwan arkadaşımız, başta DAİŞ olmak üzere diğer çete gruplarının saldırılarının yoğunlaştığı ve direnişin büyüyerek geliştiği bir süreçte savaşın en ön saflarında yerini almıştır. İyi bir savaşçı olduğu kadar komuta görevini de yerine getiren Merwan arkadaş, dönem sorumluluklarını büyük bir titizlikle yerine getirmenin çabası içinde olmuştur. Özellikle DAİŞ’e karşı geliştirilen hamlelerde aktif katılan Merwan arkadaş, savaşta sergilediği komuta tarzı ve taktiğiyle başarının sırrını ortaya çıkarmıştır. Özgürlük felsefesiyle yaşamını mütevazı kılan, Önderlik şahsında Kürt halkı üzerindeki yoğun saldırılara karşı büyük öfkesini eyleme dönüştüren, işgalci güçler şahsında DAİŞ’e karşı sonuna kadar savaşılması gerektiği bilinciyle hareket ederek sorumluluklarını yerine getirmiştir. Reqa ve Cizre Fırtınası hamlesi başta olmak üzere birçok hamleye katılan Merwan arkadaş, soğukkanlı duruşuyla doğru plan geliştiren, derin savaş tecrübeleriyle savaş yapısını harekete geçiren örnek bir komutan olmuştur. Çağın direnişi mücadelesinde Efrîn işgalciliğine karşı savaşın en yoğun olduğu alanlardan biri olan Cindirêsê bölgesinde komuta düzeyinde yer alan Merwan arkadaş, düşmana ağır darbeler vuran bir eylem taktiğinin içinde de olmuştur. Bu görkemli direniş savaşında yoldaşlarıyla birlikte şehitler kervanına katılmıştır.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Egîd Cesur

Adı Soyadı: Bilal Ayayna

Ana Adı: Menice

Baba Adı: Mehmetcan

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şiyê / 13 Mart 2018

 

Kod Adı: Fedakar Amed

Adı Soyadı: Mazlum Oruç

Ana Adı: Azize

Baba Adı: Tahsin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Şera / Qurtqulaq köyü / 12 Mart 2018

 

Kod Adı: Merwan Amara

Adı Soyadı: Mehmet Şirin Gültepe

Ana Adı: Gülizar

Baba Adı: Kasım

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Cindirêsê / 22 Şubat 2018

 

Kod Adı: Şervan Zaza

Adı Soyadı: Yakup Yakışır

Ana Adı: Hatice

Baba Adı: Mehmet Ali

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / Cindirêsê / 7-8 Mart 2018

DÊRAZOR’DA ŞEHİT DÜŞEN SAVAŞÇILAR

Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında Dêrazor’un farklı bölgelerinde devam eden operasyonlar sonucunda DAİŞ çetelerine ağır darbeler indirilirken çetelerin bölgedeki varlığı da giderek azalmaktadır. Düzenlenen bu operasyonlar sonucunda Çekdar ve Leşker arkadaşlarımız, çetelerle yaşanan çatışmalar esnasında kahramanca bir direniş sergileyerek şehit düşmüşlerdir. Şehit düşen arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Çekdar Rêdur

Adı Soyadı: Mazlum Çimen

Ana Adı: Şefika

Baba Adı: Liyattin

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / 17 Ocak 2019

 

Kod Adı: Leşker Amed

Adı Soyadı: Welî Molayî

Ana Adı: Mehmer

Baba Adı: Fuat

Doğum Yeri: Urmiye

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / 21 Ocak 2019

BİR SAVAŞÇI TIL TEMIR’DA KAZA SONUCU ŞEHİT DÜŞTÜ

Til Temir bölgesinde görev üstlenen Hîra Viyan Amed adlı arkadaşımız aynı bölgede yaşanan bir trafik kazası sonucu 21 Ocak günü şehit düşmüştür. Şehit düşen arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Hîra Viyan Amed

Adı Soyadı: Songül Ekti

Ana Adı: Nuran

Baba Adı: Fesih

Şehadet Yeri ve Tarihi: Til Temir / 21 Ocak 2019

Başta şehit düşen arkadaşlarımızın değerli ailelerine ve direnişçi halkımıza başsağlığı diliyoruz. Komutan ve yoldaşımız şehit Merwan şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor; şehitlerimizin mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü yineliyoruz.”