Enternasyonalist savaşçılar: KDP DAİŞ’in hizmetinde!

YPG bünyesindeki enternasyonalist savaşçılar, Kobanê’de düzenledikleri bir basın açıklamasında KDP tarafından alıkonulan enternasyonalist savaşçıların derhal serbest bırakılmasını istedi.

Basın açıklaması, Rojava devriminde hayatını kaybeden enternasyonalist savaşçılar anısında Kobanê’de kurulan anıtın önünde gerçekleşti.  Basın açıklaması sırasında savaşçılar sık sık Kürtçe “Yaşasın YPG direnişi”, “Yaşasın Kürt halkının direnişi” sloganlarını attı.

Anıt önünde yapılan açıklamada, KDP tarafından geçen hafta alıkonulan alınan altı enternasyonalist savaşçıdan haber alınmadığı belirtildi.  KDP’nin alıkoyduğu savaşçıların Callun Ross, Ozkan Ozdil, Fernando Grassa, Justin Schnepp, Damien Rodriguez ve Anthony Delgatto olduğu açıklandı.

KDP’NİN ALIKOYDUĞU SAVAŞÇILARDAN HABER ALINAMIYOR

Enternasiyonalist savaşçılar basın açıklamasında şunları ifade etti: “DAİŞ dünyada bir terör örgütüdür. Demokratik Rojava Devrim güçleri olan YPG ve YPJ güçleri Kobani direnişinde bu terör örgütünün belini kırmıştır. Kobanê direnişinde hepimiz öğrendik ki terör ile mücadelenin tek yolu direniştir. Bu dünyanın başına bela olmuş terör örgütüne karşı savaşmak için biz enternasyonalist savaşçılar demokratik devrimine inanarak farklı ülkelerden gelerek yerimizi aldık.

Rojava, bir taraftan Türkiye ve öteki taraftan DAİŞ çeteleri tarafından ablukada olduğu için tek geçiş yolumuz, Rojava ve Başur Kurdistan sınırıdır ve burası da KDP kontrolü altındadır. KDP’nin bütün engelemelerine rağmen yüzler savaşçı devrime katıldık. Eğer KDP bu kadar zorluk çıkarmasaydı belki bugün binlerce savaşçı arkadaşımız burada yerini alacaktı. Bir hafta önce gelişen bir durumda olduğu gibi, 6 enternasyonalist arkadaşımızdan haber alınamıyor. Tek bildiğimiz bu arkadaşlarımızın KDP’nin elinde olduğudur.  Arkadaşlarımızın hangi koşularda olduğunu ve yaşayıp yaşamadıkları hakkında her hangi bir bilgimiz yoktur.”

KDP KENDİSİNİ DAİŞ’İN HİZMETİNE KOYUYOR

Açıklamada KDP’nin bu uygulamaları ile kendisini DAİŞ’in hizmetine koyduğu tepkisi yer aldı:

“Böylesi yaklaşımların sadece Rojava devrimine değil özünde Demokratik devrime ve dünya halklarının huzuruna karşı yapılmış bir yaptırımdır. Böylesi bir yaklaşım KDP’yi dünyanın başına bela olmuş DAİŞ terör örgütünün hizmetine koymuş olur.”

Enternasyonalist savaşçılar KDP’nin bu yaptırımlarına karşı sessiz kalmamaya çağırdı:

“Bizler devrimci kuruluşları, demokratik güçleri ve DAİŞ karşı mücadele yürüten bütün kişilere çağrıda bulunuyoruz: KDP’nin bu yaptırımları ve Rojava demokratik devrimini boğma girişimlerine karşı sesinizi yükseltin ve sesiz kalmayın.

Bütün dünya bilmelidir ki KDP gibi gerici bir güç, Rojava da yükselen demokratik devrime saldırarak DAİŞ terörüne karşı direnen YPG/YPJ güçlerini karalamaktır. Bu gericiliğe karşı, biz bütün Enternasyonalist savaşçılara çağrıda bulunuyoruz ve diyoruz ki gelin Rojava devrimine katılın.”