Enternasyonalist savaşçı Orsetti’nin cenazesi törenle uğurlandı

DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen İtalyan savaşçı Lorenzo Orsetti’nun memleketine götürülmek üzere Sêmalka Sınır Kapısı’ndan Güney Kürdistan’a uğurlandı.

18 Mart 2019’da Dêrazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen savaşta şehit düşen Tekoşer Piling kod adlı enternasyonalist savaşçı Lorenzo Orsetti’nin naaşı memleketi İtalya’ya götürülmek üzere, Rojava’dan Güney Kürdistan’a bir tören ile uğurlandı.

Orsetti’nin cenazesi Sêmalka Sınır Kapısı’nda YPG ve enternasyonalist savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile karşılandı. Burada bir konuşma yapan Enternasyonalist Tabur’dan Egid Colyan, şehidin ailesi ve İtalya halkına başsağlığı dileyerek şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü verdi.

“Şehit Têkoşer Piling Kobanê Hamlesi, Çağın Direnişi, Cizre Fırtınası ve Baxoz savaşlarında yerini aldı. Devrim değerlerini ve şehitler sayesinde elde edinilen kazanımları savunmaktan hiçbir zaman geri çekilmedi” diyen Colyan, Orsetti’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesini okuduğunu ve ezilen halkları savunmak için Rojava Devrimi’ne katıldığını söyledi.

YPG komutanlarından Hawar Dêrik ise, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “Şehitler olmasaydı asla bu aşamaya ulaşamazdık. Şehitlerimiz Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında yaşayan halklar arasında eşit ve ortak yaşamı inşa etti” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından şehit Orsetti’nin mektubu okundu.

“Bu mektubu okuyorsanız, bu dünyadan göç ettim demektir. Benim için asla üzülmeyin, buna inanıyorum” sözleriyle başlayan mektupta şu ifadeler yer aldı: “Ezilenlerin ve hakları elinden alınanların yanında şehit düştüm. Göçüm erken olsa da zafere hala inanıyorum. Daha büyük zaferler diliyor, gelecek kuşaklar için canınızı feda edecek kararlılığınız olduğunu inancı taşıyorum. Dünyayı değiştirmenin tek yolu bu…”

Ardından Orsetti’nin şehadet belgesi okunarak yoldaşlarına teslim edildi. Orsetti’nin cenazesi cenazesi İtalya’ya götürülmek üzere Güney Kürdistan’a uğurladı.