El Fiteyih Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı

Dêrazor Sivil Yönetimi Yasama Meclisi Eşbaşkanı Merwan El Fiteyih’in cenazesi, Qamişlo’da bulunan Şehit Delil Saruxan Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verlidi.

29 Aralık’ta uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Dêrazor Yasama Meclisi Eşbaşkanı Merwan El Fiteyih’in cenazesi Qamişlo’da yüzlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

Yüzlerce kişi, Qamişlo’nun Enteriye mahallesinde bulunan Şehit Aileleri Meclisi binasından cenazeyi alarak, bir araç konvoyuyla şehitliğe götürdü.

Şehitlikte YPG ve YPJ savaşçıları tarafından askeri tören yapıldı. Ardından Reqa Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Remedan Remedan bir konuşma yaptı. Remedan konuşmasından şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, bölge halkının şehitlerin yolunu takip edeceğini ve onların Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerini özgürleştirme hayallerini gerçekleştireceklerini söyledi.

MSD Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ehmed de Fiteyih’in halkın özgürlüğü için verdiği emeklerin büyük olduğunu söyledi ve “Şehit Merwan hep aklımızda ve yüreğimizde olacak. Şehit Merwan Dêrazor Sivil Meclisi’nin kurucularından biriydi, halka yakındı. Defalarca tehdide uğramasına rağmen de Suriye krizinin çözümü için, halkın özgürlüğü için durmaksızın çalıştı.

Halkın çıkarlarına karşı olan güçler, mücadelemizi durdurmak ve irademizi kırmak için mücadelecileri hedef alıyor. Karanlık güçlere mesajımız budur, irademizi kıramazsınız ve mücadelemizi durduramazsınız” dedi.

Dêrazor Sivil Meclisi Eşbaşkanı Xesan Yusif fa konuşmasına “Şehit Merwan, demokratik projeye ilk destek verenlerden biridir. Dêrazor’da demokratik kurumların oluşturulmasında çalışan ilk kişilerden biridir” dedi ve Fiteyih’in yolunu takip edeceklerini söyledi.

Reqa Yasama Meclisi adına konuşan Hisen Berces de Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehditlerini kınayarak şunları söyledi: “Erdoğan irademizi kıramaz. Öldürmelerle, patlamalarla kimse bizi korkutamaz. Aksine güç ve ısrarımızı arttırıyorlar. Halkımız ve QSD savaşçıları hep birlikte DAİŞ terörüne ve destekçileri Erdoğan’a yol vermeyecek.”

Konuşmaların ardından Merwan El Fiteyih’in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Fiteyih’in cenazesi sloganlar ve zılgıtlarla toprağa verildi.