Ehmed: Gereken cevap verilecek, herkes sorumluluk almalı

QSD Komutanlığı Üyesi Newroz Ehmed, Türk işgal saldırılarına karşı aydınları göreve çağırdı, "Hazırlıklarımız var. Herkes bu saldırılara gereken cevabı verecek" dedi.

QSD Komutanlığı Üyesi Newroz Ehmed, işgalci Türk devletinin saldırıları ile ilgili Cizre bölgesindeki aydınlarla Zoom üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi.
İşgalci Türk devletinin saldırıların amacını ve bölgedeki durumu Cizre bölgesindeki aydınlara anlatan Ehmed, bölge halkının imha ve inkârına yönelik olan bu saldırılara karşı aydınlara önemli bir rol düştüğünü belirtti.

İŞGAL SALDIRILARI

Newroz Ehmed, Türk devletinin saldırılarını büyük bir tehlike olarak değerlendirerek, “Türk devleti, bölgeye saldırmak için bahaneler üretti. Türk devleti yetkililerince bu bahaneler defalarca dillendirildi. Türk devleti bu saldırılarla bölge halkının varlığını hedef haline getiriyor. Bu saldırılar Suriye merkezine kadar yapılmaktadır ve saldırdıkları noktalar sadece askeri merkezler değil halkın varlığını da tehlikeye atmaktadır. Erdoğan, seçime yatırım olarak bu saldırıları hırslı bir şekilde yaptırmaktadır. Bu saldırılar karşısında sessizlik var, daha önce de Türk devletinin saldırıları karşısında somut tavırlar gösterilmiyordu. Biz özellikle işgalciliğin saldırılarına destek veren taraflara seslendik. Burada çıkan tepkiler önemli bir rol oynadı. Görüşmelerde Rojava Devrimi’ne destek veren tarafları da görmekteyiz. Bu gerçeklik, işgalci Türk devletine destek veren devletlere baskı oluşturmasına yol açtı” dedi.

'ERDOĞAN PLANLARINA ULAŞMAK İÇİN SALDIRIYA DEVAM EDECEK'

Newroz Ehmed, şöyle devam etti: “Bölgede bulunan güçler, DAİŞ ailelerinin bölgedeki hapishane ve kamplarında bulunması nedeniyle işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarındaki tehlikeyi görüyorlar. Her ne kadar bazı tepkiler olsa da başlangıçta bu saldırı bu güçlerin onayı ile gerçekleşti. Bunu açıkça görüyoruz. Bu güçlerin onayı olmadan bu işgal saldırısının gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Özellikle koalisyon güçlerinin onayı tarafından gerçekleşti. Rusya bazı bulunduğumuz bölgelerden çıkmamızı istiyor. Amaçları, biz Suriye’nin kuzey bölgeleriyle uğraşırken, rejim güçlerinin de bölgenin güneyine yerleşebilmesidir. Türk devleti ise özellikle Tebqa, Reqa ve Dêrazor gibi kentlerde bize ve Koalisyona karşı halkı ayağa kaldırmak istiyor. Bu şekilde Suriye rejim güçlerinin bölgeye hakim olması için bizi zayıflatmayı amaçlıyor.”
Erdoğan’ın planlarına ulaşamadığını ifade eden Newroz Ehmed, “Erdoğan hayalini kurduğu başarıyı ne bölgemizde de nede Irak’ta elde edemedi. Bu yüzden durmayacak. Her zaman amacına ulaşmaya çalışacaktır. Özellikle sınır bölgelerini işgal etmek istiyor. Erdoğan’ın bu saldırıları durdurmak için şartı Özerk Yönetim’in yok olmasıdır. Erdoğan’ın ne dostu ne daimi düşmanı var, bu yüzden her yola başvuruyor, topraklarımız için pazarlık yapıyor. Buna karşı Suriye hükümeti radikal bir tavra sahip değil” yorumunda bulundu.

'HAZIRLIKLARIMIZ VAR, GEREKEN CEVAP VERİLECEK'

Her türlü ihtimale karşı hazırlık yaptıklarını vurgulayan Newroz Ehmed, “Askeri alanda hazırlıklarımız var. Halkımızı korkutmak isteseler de halkımızın tavrı güçlü. Elbette herkes bu saldırılara gereken cevabı verecektir. Bu konuda özellikle bir aydın olarak mevcut tavırlar çok önemlidir. Türk devleti, aydınlar aracılığıyla işgal anlayışını topluma aktarmaktadır. Ama aydınlarımızın da bu politikaya karşı net bir tavrı var. Birçok devrimde bunu bastıranlar toplumun aydınlarıdır. Bugüne kadar bu görevi yerine getirdiler lakin bundan sonra da bunu daha güçlü bir şekilde görevlerini üstlenmeleri gerekir” şeklinde konuştu.