Efrînliler şehitlerini uğurladı: AKP'nin planını bozdular

Efrîn’de Türk devletinin saldırılarına karşı direnen ve şehit düşen 16 savaşçı son yolculuklarına uğurlandı.

Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırılarına karşı Çağın Direnişi kapsamında şehit düşen savaşçılar ve siviller, son yolculuklarına uğurlandı.

Binlerce Efrînli tarafından Avrin Hastanesi’nden alınan cenazeler, omuzlanarak Şehit Avesta Xabur Mezarlığı’na götürüldü. Mezarlıkta saygı duruşu ile başlayan merasimde konuşan Raco Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hacer Mıho, savaşçıların işgal saldırılarına karşı efsanevi bir direniş ile topraklarını koruduğunu söyledi.

Efrînlilerin sergilediği direniş ile büyük zaferler elde ettiğini vurgulayan TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Asya Abdullah, Çağın Direnişi’nin AKP’nin planlarını boşa çıkardığını belirtti. Abdullah, Efrîn’in kahramanca direniş sergileyen gençlerin kanı ile sulandığını vurguladı.

Cenazeler 'Şehîd namirin' sloganlarıyla uğurlandı.

ŞEHİTLER

Görkemli törenle son yolculuklarına uğurlananların isimleri şöyle: "YPG/YPJ, QSD ve Savunma Güçleri üyesi Mihemed Şêxo (Rêbar Kobanê), Elî (Egîd), Xetîb (Karker Kurdistan), Behrî (Tolhildan Agir), Egîd Mihemed (Egîd Efrîn), Ehmed Sîno (Mustefa Efrîn), Ebdulrehman Nesan (Xelîl Efrîn), Şorzan, Azad Micîco (Azad Efrîn), Ehmed Sultan (Namir Çiya), Ebdullah Xelo (Şervan Berçem), Gulbihar Ebdulreman (Berfîn Amed), Hêvîn Îbiş (Viyan Soran), Rokan Hebeş (Zên Efrîn), Mihemed Mûsa ile sivil şehit Mehmûd Berazî."