Efrîn ve Girkê Legê’de Öcalan için binler yürüdü

Rojava’nın Efrîn kenti ve Qamişlo’nun Girkê Legê ilçesinde düzenlenen yürüyüşlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit protesto edildi.

Efrin ve Qamişlo’da düzenlenen yürüyüş ile Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine dikkat çekildi.

EFRÎN

Kongreya Star, TEV-DEM ve Rojava Gençlik Birliği öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve durumuna açıklık getirilmesi için başlatılan eylemlerde, bugün binlerce Efrînli kişi alanlara çıkarak tepkisini gösterdi. Öcalan’ın posterleri, TEV-DEM, YPJ ve YPG bayrakları yanı sıra “Bê Serok jiyan nabe” pankartlarıyla alanlara çıkan halk kitlesi Newroz kavşağında toplanarak burada yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüş, Öcalan’a özgürlük ve durumuna ilişkin açıklık getirilmesi sloganlarıyla ilerlerken, Şehitler Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Miting ise saygı duruşu ile başladı. Ardından da TEV-DEM Yönetimi’nden Hisen Mihemed, Kongreya Star Koordinasyon üyesi Suad Eliko ve Rojava Gençlik Birliği üyesi Gule Cemo birer konuşma yaptı.

Mitingin sonunda, hep bir ağızdan Öcalan’a özgürlük sloganları atıldı.

GİRKÊ LEGÊ

Qamişlo’nun Girkê Legê ilçesinde ise kadınlar, hep bir ağızdan “2018 yılını Rêber Apo’nun özgürlük yılı yapacağız” sloganları ile yürüdü.

“İmralı sistemini yıkarak, Önder Apo ile yaşayacağız” süreciyle Kongreya Star tarafından başlatılan eylem kapsamında, Kuzey Suriye ve Rojava bölgelerinde eylemler devam ediyor.

Bugün, Girkê Legê ilçesine yüzlerce kadın, sivil toplum kurumları ve kadın asayişi alanlara çıkarak bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemciler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini ve bayraklar taşıyarak Şehîd Xebat Meydanı’nda toplandı.

“Bêyî Serok jiyan Nabe” ve Öcalan’a uygulanan tecridi kınayan sloganlar attı.

İlçenin işlek sokaklarında devam eden yürüyüş, Özgürlük Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Burada, bir konuşma yapan Kongreya Star Yönetimi Zeyneb Efrînî, Rêber Apo fiziki özgürlüğünü elde etmeden eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, Öcalan’a özgürlük sloganları eşliğinde miting sona erdi.