Efrîn ve Bab’da 5 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Bab bölgesinde gerçekleştirdikleri bir dizi eylemde en az 5 işgalcinin öldürüldüğünü duyurdu.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn ve Bab bölgesinde işgalci Türk devleti ve bağlı çete gruplarına yönelik gerçekleştirdikleri bir dizi eylemin sonuçlarını açıkladı. Açıklamada, 5 işgalcinin öldürüldüğü belirtildi.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Efrîn ve çevresini işgal eden Türk devleti başta olmak üzere güdümündeki terörist gruplara yönelik güçlerimiz tarafından Bab ve Efrîn bölgesinde bir dizi etkili eylemler gerçekleştirilmiştir. 3 Temmuz tarihinde Bab bölgesine bağlı Daxilbaş köyünde Firqet El Hemzat terörist grubuna yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen baskın eyleminde ve yaşanan şiddetli çatışmalar sonucunda en az 2 işgalci terörist öldürülürken, 2 işgalci üyesi de yaralanmıştır. Aynı zamanda 1 AK-47 silah ve 1 hücum yeleği ele geçirilmiştir.

3 Temmuz tarihinde Efrîn’e bağlı Bilbilê ilçesi ve Meydankê yol güzergahında Firqet Sultan Murad terörist grubuna ait bir askeri araca yönelik güçlerimiz tarafından düzenlenen sabotaj eylemi sonucunda 1 askeri araç darbelenirken, bu araç içerisindeki 3 işgalci çete üyesi yaralanmıştır.

Aynı tarihte Mare bölgesinde Ceyş El Nixbe adlı işgalci çete grubuna bağlı bir askeri noktaya yönelik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen eylem sonucunda en az 3 işgalci çete üyesi öldürülürken, 4 işgalci çete üyeside yaralanmıştır.”