Efrin şehitlerini uğurladı: Türk işgaline geçit vermeyeceğiz

Meranaz köyünde şehit düşen iki savaşçı, Şera ilçesine bağlı Matine köyünde yapılan bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

15 Ağustos’ta Merenaz köyünde şehit düşen YPG savaşçısı Egid Şexo (Egid Dilxwaz) ve aynı tarihte Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına karşı direniş sırasında şehit düşen Devrimci Güçler savaşçısı Ebu Mihemed’in (Emin Qezaz) cenazeleri binlerce kişi tarafından Avrin Hastenesi’nden alınarak Şehir Refiq Şehitliği’ne götürüldü.

Şehitlikte düzenlenen törene binlerce Efrin ve Şehbalı ile YPG/YPJ, Devrimci Güçler, Özel Kuvvetler, Cebhet El-Ekrad, Öz Savunma Güçleri savaşçıları ve sivil toplum kurum çalışanları katıldı.

YPG ve Öz Savunma Güçleri savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenin ardından Devrimci Güçler Komutanlarından Dilşer, Efrin Şehit Aileleri Meclisi’nden İbrahim Xelil, TEV-DEM Efrin Meclisi Eşbaşkanı Fidan Hekmo ile Şehit Emin Qezaz’ın akrabası Ebu Xiyas ve Şehit Egid Dilxwaz’ın akrabası Mihemed Şexo konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, Şehit Egid ve Şehit Ebu Mihemed gibi savaşçıların işgalci Türk devletinin karşısında durarak bölgeyi işgal etmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Konuşmacılar ayrıca YPG/YPJ ve Devrimci Güçler savaşçılarının her iki şehidin intikamını alacağını, Şehba Kantonunu tüm işgalciler ve çetelerden kurtaracağını da vurguladı.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehitler “Şehit Namirin” sloganları eşliğinde defnedildi.