Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk ordusu ve çetelerini vurdu

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk ordusu ve çetelerine yönelik düzenlenen iki ayrı eylemde 2’si asker en az 4 işgalcinin öldürüldüğünü duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, işgal altındaki Efrîn ve çevresinde eylemlerinin sürdüğünü bildirdi.

İşgalcilere ağır darbeler vurduklarını belirten Efrîn Kurtuluş Güçleri, 23 ve 18 Aralık tarihlerinde gerçekleşen iki ayrı eyleme ilişkin şu detayları verdi:

"23 Aralık günü savaşçılarımız, Efrîn’in Xezêwiyê ve Bi’iyê köyleri arasında Feylaq El-Şam çete grubuna ait bir noktaya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 2 çete öldürülürken birçok çete de yaralanmıştır. Ayrıca çetelere ait bir araç da imha edilmiştir. Öldürülen ve yaralanan bazı çetelerin isimleri şu şekildedir; Halep doğumlu Cemal El Xalid, Mustafa El Ebdulah û Elî Ebo Ezab.

21 Aralık tarihli açıklamamızda, 18 Aralık günü Şera ilçe merkezi ile Gobelê köyü arasında işgalci Türk ordusunun konumlandığı bir noktaya yönelik bir timimizin sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini ve eylem sonucunda 1 asker öldürülürken 6 askerin de yaralandığını kamuoyuna açıklamıştık. Yaralanan askerlerden biri daha ölmüştür."