Efrîn Kurtuluş Güçleri’nden bir dizi eylem: 6 çete öldürüldü

Türk devleti ve ona bağlı çetelerin işgali altındaki Mare, Ezaz ve Efrîn’de bir dizi eylem gerçekleştiren Efrîn kurtuluş güçleri, 6 çetenin öldürüldüğünü, çok sayıda çete üyesi ve Türk askerinin de yaralandığını açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri’nin Türk devleti ve bağlı çete gruplarının işgali altındaki Mare, Ezaz ve Efrîn’de gerçekleştirdiği bir dizi eylemde çok sayıda çete öldürüldü.

Timlerinin Mare, Ezaz ve Efrîn merkezde bir dizi eylem gerçekleştirdiğini belirten Efrîn Kurtuluş Güçleri açıklamasında şunlara yer verdi: “Güçlerimiz Mare, Ezaz ve Efrîn şehir merkezinde işgalci Türk ordusu ve beraberindeki teröristlere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemlerin ayrıntıları şu şekildedir:

19 Aralık günü bir timimiz Mare çevresinde işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarının bulunduğu birkaç noktaya yönelik eşzamanlı 2 eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemler sonucunda en az 5 çete öldürülürken yaralanan çeteler de olmuştur.

Aynı gün savaşçılarımız, Ezaz kent çevresinde bir çeteyi hedef alarak suikast ile öldürmüştür.

20 Aralık günü bir timimiz, Efrîn merkezde bulunan Sultan El-Fatih adlı çete grubuna ait bir noktaya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda ölü ve yaralıların bulunduğu bilinmekle beraber, sayıya ilişkin net bir bilgi elde edilememiştir.

Aynı gün bir timimiz, Maratê ve Efrîn merkez arasındaki yol güzergahında ortak devriye atan işgalci Türk askerleri ve çetelere yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda 1 asker ve 1 çete unsuru yaralanmıştır.”