Efrîn bölgesine saldıran Türk ordusu ve çetelerine ağır darbe

YPG/YPJ ile Devrimci Güçler savaşçılarının Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn bölgesine yönelik saldırılarına cevap vermesi sonucunda çok sayıda çete öldürüldü.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri dün akşam saatlerinde Efrîn Kantonuna bağlı Qestel Cindo köyüne ve Şehba Kantonuna bağlı Eyn Deqnê, Şeala, Nêrebiyê, Um Hoş, Hirbel ve Til Rifet alanlarına top saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucu halka ait mülklerde hasar meydana geldi.

Devrimci Güçler, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Şehba Kantonuna yönelik saldırılarına karşılık verdi. Ayrıca Bab kenti çevresindeki çetelere ait karargahlara da top atışı yaptı. Bölgedeki kaynaklar da Bab çevresinde top atışları sonucu 11 işgalci Türk ordusu çetesinin yaralandığını bildirdi.

Ayrıca Devrimci Güçler Mari’deki çete gruplarının bulunduğu alanlarda da top atışı gerçekleştirdi.

Türk devletinin yaralıları alması için bölgeye ambulans gönderdiği de askeri kaynaklar tarafından belirtildi.

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri doçkalarla Efrin Kantonunda bulunan Şehit Şilan Tepesi’ne saldırdı. YPG/YPJ savacıları saldırılara anında karşılık verdi. Çatışmanın sonucuna ilişkin bilgi edinilemedi.

Ayrıca dün öğleden sonra Şerawa ilçesi Başemra köyünde, YPG/YPJ savaşçıları Türk ordusuna ait bir keşif uçağını vurmuştu.