Dêrik halkı 4 şehidini son yolculuğuna uğurladı

Dêrik bölgesinden binlerce kişi, arazi yangınlarını söndürmeye çalışırken şehit düşen 3 İç Güvenlik Güçleri üyesi ve hastalık sonucu şehit düşen bir YPJ savaşçısının cenazesini Şehit Xebat Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurladı.

Dêrik bölgesinden binlerce kişi, arazi yangınlarını söndürmeye çalışırken şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Üyesi Salih El-Mihemed, Mezin El-Abdullah ve Eymen El-Zîyab ile hastalık sonucu şehit düşen YPJ savaşçısı Hêvda Bîrosî’yi kitlesel törenle son yolculuğuna uğurladı.

Şehit cenazesini Şehit Hogir Hastanesi’nden teslim alan Dêrik, Koçerata, Girkê Legê ve Beravê bölgesinden binlerce kişi, uzun araçlık konvoy ile Şehit Xebat Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Mezarlıkta gerçekleştirilen cenaze töreni, saygı duruşu ve askeri tören ile başladı. Daha sonra konuşan Cizre Bölgesi İçişleri Konseyi Eşbaşkanı Kenan Berekat, “Biz bölgede terörü yok ettik, yangınlar ile sürdürülmek istenen savaşta da başarılı olacağız” dedi. Demokratik Ulus felsefesinin Kuzey ve Doğu Suriye halkını birleştirdiğine dikkat çeken Derik Şehit Aileleri Meclisi Yöneticisi Heqî Botan ise direnişle zafere ulaşılacağını vurguladı.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Aileleri Meclisi ayrıca Kürdistan dağlarında şehit düşen YPJ savaşçısı Aryana Botan’ın da kimlik bilgilerini açıkladı.

Şehit düşen 4 savaşçının cenazesi, annelerin zılgıtları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.