Dêrazor’da şehitler için kitlesel tören

Görevleri esnasında şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed Selah El-Mixlif (Esed Diwêr) ve Mihemed Afir Xazî ile İç Güvenlik Güçleri savaşçıları Cerîz Mihemed El-Xelef ve Îbrahîm El-Ehmed Derazor’da kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Yürüttükleri askeri görevleri esnasında şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed Selah El-Mixlif (Esed Diwêr) ve Mihemed Afir Xazî ile İç Güvenlik Güçleri savaşçıları Cerîz Mihemed El-Xelef ve Îbrahîm El-Ehmed Derazor’da kitlesel bir törenle sonsuzluğa uğurlandı. Şehit Hanî El-Hesen Şehitliği’nde gerçekleştirilen cenaze törenine, Şehit Aileleri Meclisi ile bölgedeki siyasi parti ile sivil kurum temsilcileri, QSD ve İç Güvenlik Güçleri savaşçıları ile Dêrazor ve kırsal bölgelerinden yüzlerce kişi katıldı.

Şehit Hanî El-Hesen Şehitliği’ndeki cenaze merasimi, QSD ve İç Güvenlik Güçleri’nin gerçekleştirdiği askeri tören ile başladı. Ardından konuşan Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Yöneticisi Salih Umer, “Sivillerin zulümden kurtarılması ve demokratik bir toplumun inşası için canlarını feda eden şehitlerimizin anısı önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi adına yapılan konuşmada ise şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunularak, şehitlerin mücadele çizgisini sürdürme vurgusu yapıldı. İç Güvenlik Güçleri Komutanı Mustefa El-Ehmed ise şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitler, manevi öncülerimizdir. Kanlarıyla efsanevi bir direniş sergilediler” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit cenazeleri slogan ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.