DAEŞ çetelerinin cezaevinden kaçma girişimi engellendi

Bir grup DAEŞ çetesinin Derik şehrinde bir cezaevinden kaçma girişimi Suriye Demokratik Güçleri (QSD) tarafından engellendi.

Alınan bilgilere göre Derik’te DAEŞ çetelerinin tutulduğu bir cezaevinde Cuma günü bir kaçma girişimi yaşandı. Kaçma girişimi QSD güçlerinin müdahalesi sonucu engellendi.

Kaçma girişimi sırasında koalisyon güçleri de havadan SDF güçlerine gözlem desteği verdi.

Konuyla ilgili konuşan QSD Genel İlişkiler Sorumlusu Redur Xelil, Cuma akşam saatlerinde cezaevinde bir karışıklık yaratılması suretiyle kaçma girişimi olduğunu doğruladı ancak durumun hemen QSD güçleri tarafından birkaç saat içinde kontrol altına alındığını söyledi.

Xelil olayda herhangi bir firarın söz konusu olmadığını ifade etti.

Xelil, koalisyon uçaklarının da cezaevi üzerinde kontrol amaçlı uçuşlar gerçekleştirdiğini belirtti.

DAEŞ çetelerinin büyük bir tehlike oluşturduğunu hatırlatan Xelil “Yaşanan durum, daha önce söylediğimiz gibi, bunların terörist, katil oldukları ve tehlike oluşturduklarını gösteriyor. Uluslararası güçlere bu vesileyle bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu tutuklular sadece Rojava ve Kuzey Suriye için değil, tüm dünya için tehdittir. Bir an önce köklü bir çözüm bulunmalı. Bu çerçevede uluslararası bir mahkeme kurulması çağrımızı da yineliyoruz” dedi.

Uluslararası koalisyon sözcüsü Albay Scott Rawlingson da yaptığı açıklamada QSD güçlerinin Derik’teki durumu barışçıl bir şekilde çözdüğünü ve kendilerinin olay sırasında havadan destek verdiğini doğruladı.