DAİŞ forumunda bugün 4 oturum yapılacak

Amûdê’de NRLS’nin organize ettiği DAİŞ konulu uluslararası konferans ikinci gününde devam ediyor.

Rojava Stratejik Araştırmalar Merkezi (NRLS) tarafından Qamışlo’nun Amûdê ilçesindeki Beylesan konferans salonunda düzenlenen DAİŞ konulu uluslararası forum ikinci gününde.

Forumda bugün 4 konu ele alınıyor.

DAİŞ terörünü askeri ve güvenlik boyutlarıyla değerlendireceği birinci oturumda, QSD adına YPJ komutanlarından Tolhildan Raman, Dr. Nicholas Heras, Dr. Seed Bîn Umer ve gazeteci Zana Omar tarafından sunumlar yapılacak. Oturumun moderatörlüğünü ise Dr. Mihemed Ebdilqadir yapacak.

İkinci masa ise, DAİŞ terörünü kültürel ve inanç boyutunu ele alacak. Moderatörlüğünü Mûnir Şêxî’nin yapacağı oturumda, Mensûr Teyfûrî, Dr. Amy Austin Homales, Thomas Garrett, Mihemed Cîhad Îbrarî tarafından sunumlar yapılacak.

Üçüncü oturumda ise, DAİŞ terörünün toplumsal ve ekonomik etkileri konu alınacak. Dr. Mihemed Şewqî Mihemed moderatör olarak yer aldığı oturumda; Dr. Ehmed Yûsiv, Dr. Muhîb Salha ve araştırmacı Ehmed Pelda birer sunum yapacak.

İkinci günün son konu masasında ise, DAİŞ terörünün kadın boyutu ele alınacak. Lina Berekat’ın moderatörlüğünü yapacağı oturumda Berîvan Mihemed Yûnis ve Zozan Sîma tarafından sunumlar yapılacak.

Her oturumun sunumlarının ardından soru-cevap şeklînde tartışmalar yürütülecek.