Cizre Fırtınası şehitleri Hesekê’de son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed El-Bediî (Fehed Hesekê), Feysel Îsa (Elî Pusat) ve Mihemed El-Ehmed (Nesir) Hesekê’ye bağlı Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçıları Mihemed El-Bediî (Fehed Hesekê), Feysel Îsa (Elî Pusat) ve Mihemed El-Ehmed (Nesir) Hesekê kentine bağlı Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı. YPG ve YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başlayan törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rewa Hisên, “Şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. Şehitler bizim için özgür bir yaşam kurdu. Onların sayesinde özgürlük kapıları açıldı ve barış ile halkların kardeşliği yayıldı” dedi.

QSD komutanlarından Serhildan Roj ise, özgürlük yolunu şehitlerin çizdiğini belirterek, “Şehitleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın öncülüğünü yaptığı demokratik ulus projesinin kahramanlarıdır” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.