Cizre Fırtınası Hamlesi şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Loey Salih, Musa Ebduleziz, Madid Mihemed, Mihemed Xelef ve İbrahim Ebdueziz ile YPG savaşçısı Casim Şihab düzenlenen kitlesel törenlerle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçısı Loey Salih (Dilşêr), Serêkaniyê Şehitliği’nde bölge halkının katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Salih’in cenazesini Serêkaniyê’deki Roj Hastanesi’nden alan halk, bir konvoyla şehitliğe doğru yola çıktı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Konseyi’nden Welida Boti, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Elde ettiğimiz tüm kazanımlar şehitler sayesindedir” dedi. Welida, Serêkaniyê halkının yarattığı ortak yaşam iradesinin her daim Türk devletinin hedefi olduğunu belirterek, bölge halkının tek sesle işgal saldırılarını kabul etmediklerini belirtti.

QSD komutanlarından Cesur Amûdê de şöyle konuştu: “Eğer işgalci Türk devletinin Osmanlı hayallerini canlandırma planları ve Suriye’nin işgal etmesi önünde durmazsak tarih bizi asla affetmeyecek. Güçlerimiz sayesinde Erdoğan’ın tüm planlarını boşa çıkaracağız. Şehitlerimize onların yolunun takipçisi olma sözünü veriyoruz.”

Konuşmaların ardından şehidin şahadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Törenin sonunda şehit Dilşêr yoldaşları tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

TIL TEMIR

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen QSD savaşçıları Musa Ebduleziz (Kawa), Madid Mihemed (Tolhildan) ve İbrahim Ebdueziz (Agiri) Til Temir ilçe şehitliğinde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, konvo İLE Til Temir Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

YPG ve YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri tören ile başlayan cenaze töreninde YPG komutanlarından Ziyad Kurdi ve Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Dijwar Ehmed birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin fedakarlıkları sayesinde bölge halkının huzur ve güven içinde yaşadığını belirtti. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal tehditlerine dikkat çekilen konuşmalarda, Türk devletinin şehitler sayesinde elde edinilen kazanımları hedef aldığını belirtti.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

HESEKÊ

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen YPG savaşçısı Casim Şihab (Seydo Hesekê) ve QSD savaşçısı Mihemed Xelef (Ferhad) Hesekê’nin Şehit Dijwar Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk araç konvoyu ile Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan törende Şehit Aileleri Meclisi Üyesi İbrahim Hisên bir konuşma yaptı. Hisên, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

YPG komutanlarından Şiyar Delil ise “İşgalciler hiçbir gücün şehitler sayesinde kazanılan değerleri yok edemeyeceğini ve halkın iradesini kıramayacağını bilmelidir” dedi. QSD komutanlarından Şervan Çaçan ise kazanılan tüm kazanımların şehitler sayesinde olduğunu ve her şeye rağmen başarıya ulaşacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Törenin sonunda şehit cenazeleri “Şehîd Namirin” sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.