Cizir halkının canlı kalkan eylemi sürüyor

Cizir kantonu halkı, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı canlı kalkan eyleminde.

İşgalci Türk devleti, 23 Aralık tarihinden bu yana Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerindeki altyapı ve hizmet kurumlarına yönelik hava saldırılarına devam ederken, Cizir kantonu halkı saldırılara karşı 26 Aralık'ta canlı kalkan eylemi başlattı.

Dêrik, Girkê Legê, Tirbespiyê ilçelerinde gerçekleştirilen eylemlere sivil toplum örgütleri ve saldırıların hedefi olan hizmet kurumlarının yönetici ve üyeleri de katıldı.

DÊRIK

Dêrik halkı, kentin güneyindeki Siwêdiyê köyünde, “Rojava'nın altyapısının Türk devleti tarafından tahrip edilmesi insanlık suçudur” şiarıyla canlı kalkan eylemini sürdürüyor.

Kent ve Koçerat bölgesindeki sivil ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi eylem alanına geldi. Burada, Koçerat bölgesindeki meclis üyesi, Derik meclis üyesi Wefiye Musa, PYD üyesi Mihemed Seîd ve Kongra Star üyesi Şedye Yusif konuşma yaptı.

İşgalci Türk devletinin saldırılarının kınandığı konuşmalarda, eylemleri büyütme mesajı verildi.

GIRKÊ LEGÊ


Dêrik kentinin Girkê Legê ilçesi halkı, Girzîro bölgesindeki petrol sahasında açtığı canlı kalkan eylemine devam ediyor. Eyleme, sivil ve hizmet kurumları ile bölge meclisi üyeleri katıldı.


Girkê Legê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Zulef Bedro, bölge halkının işgal saldırılarına karşı direnişini selamladı ve Biz bu toprakların sahibiyiz, topraklarımızı korumak için büyük fedakarlıklar yapmaya hazırız” dedi.

Saldırılarını sürdüren Türk devletinin özel savaş politikalarına dikkat çeken Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Cemîl ise "Yurttaşları korkutmak için stratejik kurumları hedef alıyorlar. Bu konuda duyarlı olmalıyız. Her ne kadar saldırılarını ve özel savaş politikalarını yoğunlaştırsalar bile bizim mücadelemiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

Girkê Diyanet Kurumu üyesi Mehdî Mistefa da mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê İlçe Meclisi’nin işgalci Türk devleti tarafından birçok kez bombalanan Ewdê Petrol İstasyonu’nda başlattığı canlı kalkan eylemi halkın katılımıyla devam ediyor.

Cizir Kantonu Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşan Hecî Ebdî Xelef, Türk devleti saldırılarının nedeninin Özerk Yönetim projesini boşa çıkarmak, halkı korkutmak ve bölgedeki göçü sağlamak olduğunu vurguladı.

Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Yönetimi üyesi Etiye Hesen ise "Türk devleti, şehitlerimizin kanıyla elde edilen kazanımlarımızı yenilgiye uğratmak ve halkımızın iradesini kırmak istiyor. Ancak onun özel savaş politikaları boşa çıktı” şeklinde konuştu.

Bölge halkının özgürlüğünü sağlamakta kararlı olduğunu vurgulayan Tirbespiyê ilçesine bağlı Til Merûf Beldesi Meclisi Eşbaşkanı Xaliye Ehmed, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

TIL KOÇER

Til Koçer ilçesindeki halk da diğer kent ve ilçelerde gerçekleştirilen canlı kalkan eylemlerini sahiplenmek için ilçeye bağlı Elî Axa köyünde bulunan petrol istasyonunda açıklama yaptı.

Til Koçer İlçe Meclisi adına okunan açıklamada, dünya kamuoyuna işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı demokratik ulus projesi ve Özerk Yönetim’e destek verme çağrısında bulunuldu.