Binler Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti

Qamişlo’nun Şehit Xebat Meydanı’nda bir araya gelen binler, Türk devletinin Güney Kürdistan’a düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Qamişlo Kanton Meclisi ve Kongreya Star’ın çağrısı ile Şehit Xebat Meydanı’nda bir araya gelen Cizre Bölgesi’nden binler, Türk devletinin Güney Kürdistan ve Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını protesto etti. Üzerinde “Şeladizê direniş ruhu ile Türk devleti işgalciliğini yıkacağız” ve “Efrîn’den Biradost’a Türk devletinin işgaline hayır” yazılı pankartlar taşıyan binler, sık sık “İşgalciliğe hayır” sloganı attı.

Eylemde konuşan Kongreya Star Yöneticisi Semer Abdullah, Türk devletinin işgal saldırıları ile Kürt halkının varlığını hedef aldığını belirterek, Kürdistan halklarına Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direniş çağrısı yaptı.

Cizre Bölge Meclisi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Telhet Yûnis, Kobanê katliamı şehitlerini anarak, “Barış ve özgürlük isteyen halkların iradesini hedef alan Türk devleti, tüm yol ve yöntemler ile Kuzey ve Doğu Suriye halklarına saldırıyor” dedi. Uluslararası kamuoyunun Türk devletinin saldırıları karşısındaki sessizliğine tepki gösteren Yûnis, işgale karşı Kürt halkına birlik çağrısı yaptı.

Eylem, sloganlar eşliğinde sona erdi.