Binler işgal saldırılarına karşı yürüdü

Minbic’de binler, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik devam eden işgal saldırılarını protesto eden binlerce Minbicli, Sefîniyê kavşağında bir araya geldi. Onur Direnişi şehitlerinin fotoğrafları ile yürüyen kitle, “Kadınların öncülüğünde Onur Direnişi zafere ulaşacaktır”, “Minbicli gençler topraklarını Osmanlı işgaline karşı sonuna kadar koruyacaktır”, “Minbic halkı, Türk devletinin işgalini reddediyor” yazılı pankartlar taşındı. Minbic Askeri Meclisi, İç Güvenlik Güçleri, Şehit Aileleri Meclisi, Suriye Gelecek Partisi, Suriye Kadın Meclisi, Minbic Kadın Meclisi ve Devrimci Gençlik bayraklarını taşıyan yürüyüşçüler, sık sık Onur Direnişi’ne destek sloganları attı.

Yürüyüş, kent meydanında mitinge dönüştü. Saygı duruşunun ardından Reqa Sivil Meclisi adına Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mihemed Xêr Şêxo konuşma yaptı. Türk devletinin işgal saldırılarında çocukların ve sivillerin hedef alındığını belirten Mihemed, Serêkaniyê’de yasaklı silahların kullanıldığını söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi adına konuşan Sosyal Hizmetler Komitesi Eşbaşkanı Faroq Maşî, Suriye halklarının birlik olmasının öneminin üzerinde durdu. Direnişin önemine dikkat çeken Maşî, halkların Suriye toprakları için canını feda ettiğini belirtti.

Suriye Gelecek Partisi adına partinin Minbic teşkilatı başkanı Azab Abûd konuştu ve Türk devletinin işgal saldırılarında gazetecileri hedef aldığını anımsattı. Minbic Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Nadiya Milhim de Türk devletinin işgal saldırılarında sivillerin şehit olduğunu belirttiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saldırılar sonucu yüzlerce sivil yaşamını yitirdi. Yüz binlerce insan yerinden göç etmek zorunda kaldı. Ne yaparlarsa yapsınlar sonuna kadar şehitlerin izinde gideceğiz.”

Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.