Beş kentte şehitler son yolculuklarına uğurlandı

YPJ, YPG ve QSD'li savaşçılar, Hesekê'den Amûdê'ye beş kentte kitlesel törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Hesekê'deki törende, Tebqa Kantonu'nda görevlerini yerine getirirken geçirdikleri kaza sonucu şehit olan YPG savaşçıları Kaya Amed (Mihemed Mano) ve Leheng Qendil'in (Beşar Mihemed) naaşları, yüzlerce yurttaşın, sivil toplum kuruluşları ve askeri meclis üyelerinin katılımıyla morgun önünde toplandı. "Şehit namirin" sloganları eşliğinde Dawudiye köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği'ne doğru yapılan yürüyüşte, Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Beşar Koş başsağlığı dileklerini iletti. QSD komutanlarından Agirî, her iki şehidi anarak, Kürt Hal Önderi Abdullah Öcalan'ın fikir ve felsefesini benimseyerek işgalcilere karşı direnişlerini sürdüreceklerini belirtti. Şehit Kaya Amed ve Leheng Qendil, "Şehîd Namirin" sloganları eşliğinde toprağa verilerek son yolculuklarına uğurlandı.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê'de toplanan halk, sivil kurumlar, meclisler ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri, Minbic'te şehit düşen YPJ savaşçısı Çiya Jîn Dirbêsiyê'yi (Ronya Mihemed Elî) Şehit Rûstem Cûdî Şehitliği'nde uğurladı. Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Zozan Gul, tüm özgürlük şehitlerini anarak, güvenlik ve barış için gösterdikleri direnişi kutladı. Cizîr Kantonu HPC komutanlarından Hemîd Meîş, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bölge halkının direnişi sayesinde başarı elde edildiğini ifade etti. Şehit Çiya Jîn Dirbêsiyê'nin babası Mihemed Elî, kızının izinden gideceklerine dair söz verdi. Şehit Çiya Jîn Dirbêsiyê’nin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Cenaze, annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.

REQA

Reqa'da, 15 Şubat 2024'te Eyn İsa'da şehit düşen QSD savaşçısı Ehmed Ebdullah El Ebbas'ın cenazesi, Hikumiye köyü mezarlığında düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Reqa Kantonu halkı, sivil toplum kuruluşları ve parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen törende, saygı duruşu sonrasında konuşan Girê Spî Askeri Meclis komutanlarından Riyad El Xelef, işgal edilen bölgelerin özgürleştirilene kadar mücadeleye devam edileceğini belirtti. Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Fatme El Nasan, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, şehit Ehmed'in ülkenin huzur ve istikrarını korumak için canını feda ettiğini ifade etti. Şehit Ehmed'in şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi ve cenazesi, "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd" sloganları eşliğinde toprağa verildi.

DÊRIK

Cizre Kantonu'nun Dêrik ilçesinde, Tebqa kentinde görevlerini yerine getirirken yaşanan kaza sonucu şehit olan YPJ savaşçısı Zîn Jînda'yı (Behiye Ebdilmecîd) uğurlayan törene yüzlerce kişi katıldı. Dêrik Halk Belediyesi Eş Başkanı Ciwan Elî, şehit Zin'in şahsında tüm devrim şehitlerini saygıyla andı. Törende konuşan Demokratik İslam Kongresi üyesi Mahsûm Dêrşûy, şehitlerin ülkenin güvenliği için büyük bedeller ödediğini ve onların izinden gitmeye devam edeceklerini vurguladı. Öz Savunma Güçleri üyesi Zeyneb Xelîl, mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu. Şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi, Zîn'in cenazesi "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.

AMÛDÊ

Cizîre Kantonu'nun Amûdê ilçesinde meydana gelen kaza sonucu şehit olan YPJ savaşçısı Bêrîtan Navdar'ı (Ronahî Rodi İbrahim) uğurlayan törene sivil toplum kuruluşları, Kongra Star, eğitim-öğretim, İç Güvenlik Güçleri üyeleri ve YPJ savaşçılarının da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi katıldı.

Şehit naaşını ilçedeki Şehit Aileleri Meclisi binası önünde omuzlarına alan kitle, "Şehîd namirin" ve "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd " sloganlarıyla Şehit İsmail Şehitliği'ne yürüdü.

Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Cewhir Osman, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, işgalci Türk devletinin suçlarına karşı mücadelenin artırılması çağrısında bulundu. Amûdê Askeri Meclis Üyesi Berxwedan Çîya, “Şehitlerimizin zafer ve özgürlük hayallerini gerçekleştirene kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şehidin dayısı Ekrem İbrahim de Beritan'ın şehadeti ile gurur duyduklarını kaydetti. Şehit Bêrîtan Navdar'ın cenazesi sloganlar arasında Şehit İsmail Şehitliği’nde toprağa verildi.