Amûdê’de 17 şehit anıldı: Çizgilerini takip edeceğiz

Amûdê ilçesinde Kasım ve Aralık aylarında şehit düşen 17 savaşçı anıldı. Anmada, şehitlerin çizgisini takip etme sözü verildi.

Amûdê İlçesi Şehit Aileleri Meclisi, yüzlerce kişinin katılımıyla Kasım ve Aralık aylarından şehadete ulaşan 17 şehit için Şehîd Îsmaîl Şehitliği’nde anma töreni düzenledi.

Anma töreninde konuşan Amûdê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ebdulbaqî Dawê, güvenliğin sağlanmasında şehitlerin rolüne dikkat çekerek, “Özgürlük ve zafer için daha fazla şehit vermeye hazırız” dedi.

Ebdulbaqî Dawê, Serêkaniyê Şehitliği’nin çetelerinin eğitim merkezine dönüştürülmesini kınayarak, bu uygulamanın insani ve ahlaki ilkelerden uzak olduğunu belirtti.

Kendilerine karşı işlenen suçların mücadele ısrarını arttırdığını belirten Dawê, şehitlerin çizgisini takip etme sözünü verdi.

Ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Cîhan Hebîb ve Hena Xalid 17 şehidin kimlik bilgilerini okudu.

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ

Anılan şehitlerin isimleri şöyle:

"HPG gerillaları Hewas Îbrahîm Sado, Cuma Mihemed, Ehmed Xorşîd, Xorşîd Silêman, Ehmed Hebîb, Hesen Ferhan, YJA gerillası Star Perîşan Mistefa, YPG savaşçısı Zana Çolî, Ebulmuhsin Eryan, Îqab Taha, Egîd Yûsif, Feyad Feyad, Öz Savunma Güçleri savaşçısı Civan Şerîf, QSD savaşçısı Mihemd Mihemed,  Tariq Hisên ve İç Güvenlik Güçleri üyeleri Ezher Îzedîn ve Ebdullah Mihemed."