Şêxmeqsûd’da hayatını kaybedenlerin sayısı 16 çıktı

Şêxmeqsûd’da Enkaz altından çıkarılanların 18 kişiden 16’sı yaşamını yitirdi. Yaralı kurtulan 2 kişi ise tedavi altına alındı.

Halep’in Şêxmeqsûd Mahallesi’nde çöken 5 katlı binada enkaz altından çıkarılanları sayısı 18'e yükseldi. Enkazdan çıkarılanlardan 16 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de ise yaralı olarak kurtarıldı.

Hayatını kaybedenlerin isimleri şöyle:

Zerîfe Îbo ailesi: Zerîfe Îbo (33), Cengîz Îbo (14), Avliyan Îbo (13) yaşamını yitirdi.  Mistefa Îbo (17) ise yaralandı. Şêrawa ilçesine bağlı Qeretepe köyünden olan bu aile, Efrîn’in işgalinden sonra zorla yerlerinden edildi.

Arap bileşenlerden olan Carûr ailsesi: Hemîde Carûr (7), Cemal Carûr (10), Yûsif Carûr (3), anneleri Meys Memdûh Carûr ve kız kardeşleri Wîsal Carûr yaşamını yitirdi. Çocukların dedeleri Cemal Carûr ise yaralı çıkarıldı. Çocukların babaları Subhî Carûr ise halen bulunamadı.

Waêl Rîhanî ailesi: Cindirês ilçesinin Çolaqa köyünden olan Waêl Mihemed Rîhanî (37), Qamişlo’dan olan eşi Dua Silêman (29) ve bebekleri Îvane Waêl Rîhanî (20 günlük) yaşamını yitirdi.

Redwan Mihemed ailesi: Şera ilçesinden olan Redwan Mihemed Sebrî (55) ve eşi “Zeyneh Ehmed Receb Osman (42) de Efrîn işgalinden sonra zorla yerlerinden edildi.

Resûs Îbo’nun ailesi: Resûl Îbo (46) ve eşi Gulînaz Kedro (33) yaşamını yitirdi.

Hayatını kaybeden 1 kişinin ise kimliği belirlenemedi.