Şehit Xelil Gedro için Halep’te taziye

Halepliler, kimyasal saldırılarda şehit düşen HPG Gerillası Xelil Gedro için kurulan taziye çadırına akın etti.

Halep halkı, Türk devletinin kimyasal saldırısı sonucu şehit düşen HPG Gerillası Xelil Gedro için kurulan taziye çadırına akın ederek, şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Aileleri Meclisi, 26 Eylül 2022'de şehit olan Xelil Gedro için (Azad Efrin) taziye çadırı kurdu. Çadır, Halep'in Şêxmeqsûd Mahallesi'nin batı kesiminde kuruldu. Taziyeye sivil örgüt mensupları, siyasi partiler, İç Güvenlik Güçleri, YPJ ve YPG katıldı.

GERİLLA DİRENİŞİ SELAMLANDI

Taziye çadırı altında konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Remzi Bekir, şehidin ailesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kuzey ve Doğu Suriye’nin savaş cephelerindeki direnişçilerine başsağlığı diledi.

Bekir, "Şehitlerin takipçisiyiz. Şehitler ve Önder Öcalan'ın felsefesi sayesinde bu aşamaya geldik. Önder Öcalan’ın felsefesine göre şehitlerin yolundan gideceğiz ve düşman bizi korkutamaz, şehitlerimizle her zaman gurur duyacağız. Şehitlerin yolu özgürlük, demokrasi ve özgürlük yoludur" diye konuştu.

YPJ ve YPG adına konuşan Hemze Heleb, "Yılın son gününde bir kahramanımızı daha anıyoruz. Bu yıl zordu ve aynı zamanda bir direniş yılıydı ve çok şehitler verdik” ifadelerini kullandı.

Hemze Heleb, işgalci Türk devletinin gerillalara yönelik kimyasal saldırılarına dikkat çekerek, kimyasal silah, ağır silah ve savaş uçaklarına karşı gerillanın gösterdiği direnişi selamladı. Hemze Heleb, şöyle devam etti: "Önder Öcalan’ın fikrinden hareketle güçlerimiz özgür dağlarda hâlâ güçlü. Biliyoruz ki, düşman bizi her ne pahasına olursa olsun yok etmeye çalışıyor ve Önder Öcalan'a ağır bir tecrit uyguluyor.”

‘KADINLAR ŞEHİTLERİN İZİNDEN GİDECEK'

Kongra Star Koordinasyon Üyesi Roşin Musa, "11 şehidin yüzüyle tüm halka yayılan direniş ve özgürlük mücadelesi aşaması olan bu aşamada, her zaman onların izinde olacağız ve direnişin izi olacağız” dedi.

Roşin Musa, şöyle dedi: "Şehitliği andığımız zaman tüm şehitleri anıyoruz. Özgür dağlarda büyük bir direniş var. O direniş ihanete ve soykırıma karşı yürütülüyor. Biz kadınlar şehitlerin izinden gideceğiz. Dünyanın her yerindeki halkımız hazır olmalı, Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğü, dünyanın özgürlüğü ve mücadele eden kadının özgürlüğü sayesinde özgür ve demokratik bir hayat yaşayacağız."
Son olarak Şehit Aileleri Meclisi tarafından şehidin şehadet belgesi okundu.