Şehit Rojhat son yolculuğuna uğurlandı

Hesekê'de binlerce kişi, işgalci Türk ordusunun Rimêlan’a yönelik saldırısında şehit düşen QSD savaşçısı Rojhat Hesekê’yi toprağa verdi.

Hesekê'de binlerce kişi, sivil ve askeri kurum üyeleri ile şehit aileleri, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Şehit Mihemed Hacî Mihemed’in (Rojhat Hesekê) cenaze törenine katıldı.

 Dawûdiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’ndeki törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Cewad, “Şehit Mihemed ve bu topraklar uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerle başımız diktir” diye belirterek şehidin ailesine ve tüm halka başsağlığı diledi.

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi komutanlarından Hisên Selmo, Şehit Rojhat’ın Paşo ailesinin ilk şehidi olmadığını, bu ailenin yurtseverlik, vefa ve Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine olan bağlılığıyla tanındığını dile getirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye topraklarını korumak için QSD’ye katılmak için ısrarcı olduğunu hatırlatarn Semo, şehitlerin takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Şehit Rojhat’ın ailesi adına konuşan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Komitesi Başkanı Evîn Paşo, Şehit Aileleri Meclisi’ne bir kez daha katılmakla onur duyduklarını kaydetti.

İşgalci Türk devletinin her türlü yöntemle saldırdığının altını çizen Evîn Paşo, “İşgalci Türk devleti, şehitlerin fedakarlığıyla kurulan Özerk Yönetime olan inancımızı, ısrarımızı ve irademizi kırmak istiyor. Ancak hiç kimse irademizi kıramaz. Her bir şehitle birlikte ısrarımız ve gücümüz artıyor” dedi.

Özerk Yönetim ve askeri güçlerini desteklemeye devam edeceklerini ifade edenEvîn Paşo, zaferi sağlamak ve şehitlerin kazanımlarını korumak için şehitlerin izinde olacaklarını belirtti.

Konuşmalardan  ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, Şehit Rojhat Hesekê’nin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde defnedildi.