Şehit Kemal ve Dilbirîn son yolculuğuna uğurlandı

YPG savaşçısı Kemal Osman ve QSD savaşçısı Dilbirîn Salih’in, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

29 Ocak 2019’da Serêkaniyê’nin Mebrûka beldesinde görevdeyken kaza sonucu şehit düşen YPG savaşçısı Kemal Osman (Bahoz Efrîn) ile 1 Şubat günü Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Dilbirîn Salih (Şiyar) Kobanê’deki Şehit Dicle Mezarlığı’nda kitlesel bir tören ile toprağa verildi.

Mezarlıkta şehitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, Öz Savunma Güçleri tarafından askeri bir tören düzenlendi.

Kobanê Kantonu Öz Savunma Konseyi Eşbaşkanı Îsmet Şêx Hesen törende yaptığı konuşmada şehit ailelerine başsağlığı diledi.

“Kuzey Suriye dendiğinde muhteşem direniş hatırlanıyor” diyen Şêx Hesen Erdoğan’ın Kuzey ve Doğu Suriye’ye karşı tehditlerine dikkat çekti ve Erdoğan’ın şehitlerin kanı ile elde edilen başarıları yok etmek istediğini vurguladı.

Konabê Kantonu Yönetimi’nden Ferhan Kobanê ise “Bu kutsal topraklarda birçok kahramanımız şehit düştü. Gençlerimiz bu topraklar için canını feda ettiler. Bütün işgalciler bilsin ki ulusal demokratik projemiz ve demokratik Suriye’yi oluşturmada ısrarcıyız” diye konuştu.

Şehit Şiyar’ın ailesi adına kardeşi konuştu ve Şiyar’ın şehadeti ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunup ailelerine teslim edilmesi ardından, cenazeler slogan ve zılgıtlarla Şehit Dîcle Mezarlığı’na toprağa verildi.