Tirbêspiyê'de şehit Hêvîn Osman son yolculuğuna uğurlandı

Tirbespiyê’deki yüzlerce kişi, Hêvîn Osman’ı (Dilsoz Tirbespiyê) son yolculuğuna uğurladı.

Tirbespiyê’deki yüzlerce kişi, Özsavunma Güçleri savaşçısı Hêvîn Osman’ın (Dilsoz Tirbespiyê) cenazesini karşılamak için sabah saatlerinden itibaren ilçenin doğusunda bulunan Dugirê köyündeki Şehîd Dilşêr Şehitliği’ne geldi.

Cenaze töreninde konuşan Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi Yürütme üyesi Ebdî Xelef, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarla bölge halkını yok etmeyi ve göçertmeyi amaçladığını kaydetti.

Zaferi sağlayana kadar şehitlerin izinden gideceklerini belirten Xelef, “Şehit aileleri olarak bugün Şehit Dilsoz’un cenazesinin önünde durmuşuz. Şehidimizin silahını alacağımızı ve zaferi sağlayana kadar onların yolunda gideceğimizin sözünü veriyoruz” dedi.

Özsavunma Güçleri adına konuşan komutan Herekol Ehmed, halkı korkutmak ve göçertmek amacıyla savaşçıların SİHA’larla hedef alındığına dikkat çekti.

Ehmed, bedeli ne kadar ağır olursa olsun, Kuzey ve Doğu Suriye halkına yönelik saldırılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Ardından Şehit Dilsoz’un şehadet belgesi okunda ve cenazesi şehide bağlılık sloganları arasında defnedildi.

Dilsoz Tirbespiyê, dün işgalci Türk devletine ait bir SİHA’nın Qamîşlo’daki hastanenin güvenliğinden sorumlu özsavunma merkezini hedef alması sonucu şehit düştü.