Şehit aileleri işgal saldırılarını protesto etti

Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı bir yürüyüş düzenleyen şehit aileleri, “Şehitlerin kanı ve çocuklarımızın çığlığıyla sizden hesap soracağız” mesajı verdi.

 

Kobanê’de, şehit aileleri öncülüğünde gerçekleştirilen kitlesel yürüyüş ile Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Özgür Kadın Meydanı’nda bir araya gelen binler, şehit fotoğrafları ile üzerinde “Şehitlerin kanı ve çocuklarımızın çığlığıyla sizden hesap soracağız” ve “QSD savaşçıları çocuklarımızdır” yazılı pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Kentteki sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı yürüyüş boyunca işgal karşıtı direniş sloganları atıldı. İşgal saldırılarına öfkenin haykırıldığı yürüyüş Şehit Egîd Meydanı’nda mitinge dönüştü.

Burada Kobanê Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Tolîn Şêx Ehmed, uluslararası kamuoyunun işgal saldırıları karşısındaki sessizliğini kınadı. Sirîn Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Mustafa Mislim ise “İnsanlık ve demokrasinin korunması için buradayız. Herkesin DAİŞ teröründen kaçtığı günlerde çocuklarımız sonuna kadar direndi. Dünyayı kurtarmak uğruna mücadele ettik ve zafere ulaştık” dedi.

Miting, QSD’yi sahiplenen sloganlarla sona erdi.