Şehit İbo, son yolculuğuna uğurlandı

Şehit İbo Kobanê’yi (İbrahim Elo) Dirbêsiyê’deki Şehit Rüstem Cudi Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin cenazesini almak için Serêkaniyê’deki hastane önünde bir araya gelen halk, ardından Dirbêsiyê ilçesindeki Şehit Rüstem Cudi Şehitliği'ne doğru yola çıktı.

Cenaze töreni YPG-YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Burada konuşma yapan Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed Xetîb, Şehit İbo’nun ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak, şehitlerin izinde yürüyecekleri sözünü yineledi.

Törende konuşan YPG komutanlarından Mihyedîn Girkê Legê de "Şehit İbo, 2011 yılında saflara katıldı ve DAİŞ çetelerinin bölgeden çıkarılması amacıyla, savunma güçlerinin kuruluşunda yer aldı. Şehit İbo, Derazor'dan Til Koçer’e kadar bölgedeki bütün askeri operasyonlara katıldı ve halkını savundu” dedi.

YPG’li komutan, "YPG ve YPJ olarak, Şehit İbo'nun cenazesi önünde şehitlerin amaçlarını yerine getirene kadar mücadele edeceğimizin sözünü yineliyoruz" diye de ekledi.

Şehit İbo Kobanê'nin annesi de oğlunun cenaze töreninde şunları söyledi: "Şehitlerin verdiği bedelleri hiçbir zaman unutmayacağız. Her zaman onlara verdiğimiz sözü yineleyeceğiz. Şehit İbo'nun ailesi olarak şehitlerin yolunda son nefesimize kadar ilerleyeceğimizin sözünü veriyoruz."

Konuşmaların ardından Şehit İbo’ya ait şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin naaşı “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.