Özerk Yönetim, Öcalan'ın mesajını sahiplendi

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın mesajını sahiplenerek, "Onurlu yaşamı sağlayacak çözümün sağlanması, çözüme hizmet edecek çalışmaların aktifleştirilmesine tüm taraflar katılmalı" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın son mesajıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

'SAYIN ÖCALAN'IN MESAJI DEĞERLİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak, Sayın Abdullah Öcalan’ın diyalog yöntemiyle demokratik ve siyasi çözüm öneren mesajının değerli anlamlar barındırdığını belirtiyoruz.

Suriye’de yaklaşık 20 yıl kalan Sayın Abdullah Öcalan’ın, Ortadoğu ve Suriye’deki olay ve gelişmelere ilişkin derin tarih bilincine dayanan görüşleri bulunmaktadır.

Öteden beri coğrafi ve toplumsal bütünlüğün korunması temelinde Suriye’de istikrar ve çözümün sağlanması için gerekli yolları takip etmekteyiz. Suriye’nin bütünlüğünü destekleyecek, istikrarı sağlayacak demokratik bir anayasadan yanayız. Özerk Yönetim’in projesi çözümün sağlanması için doğru diyalog yolu ve sorumluluk barındırmaktadır.

'TÜM TARAFLAR ÇÖZÜME HİZMET ETMELİ'

Türkiye hususunda da hiçbir tehditte bulunmamamıza rağmen, Efrîn’i işgal etmiş, çetelere destek vermiş, demografik değişim siyaseti izlemişlerdir. Suriye topraklarının bir parçası olan Efrîn’den halk göç ettirilmiştir. Suriye meselesinde başından beri yürüttükleri siyaset hiçbir çözüm sunmamış, tehdit ve saldırıları hâlâ devam etmektedir.

Verilen emeklerin istikrara hizmet etmesi gerekmektedir, bizler de önemli bir parçayız ve bu emeği destekliyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi olarak bu tarihi süreçte, Suriye’de yaşanan bunca zorlu yılların ardından istikrarı ve onurlu yaşamı sağlayacak çözümün sağlanması, barışa ve demokratik çözüme hizmet edecek çalışmaların aktifleştirilmesine tüm tarafların katılmasını önemli bulduğumuzu belirtiyoruz.”