İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn’de mezarları yıkıyor

Efrîn’de Alevi ve Êzidî mezarlıklarını yıkan İşgalci Türk devleti ve çeteleri, çok sayıda sivil de kaçırıldı.

ANHA’nın haberine göre, Efrîn’in Mabeta ilçesine bağlı Hepo köyünde 4 gün önce Mihemed Egîd Sîdî ve amcasının oğlu Necah Egîd çeteler tarafından kaçırıldı. Yine Raco’nun Mesê köyünden 4 gün önce kaçırılan 27 yaşındaki Emin Amar ile Beşar Kemal Hisen Mistefa’dan ise haber alınamıyor.

MÜZİK MERKEZLERİ HEDEFLERİNDE

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri Efrîn merkez ve Cindirês ilçesindeki Darsaz, Awaz, Adîk, Arya, Aslan ve Art adlı müzik eğitim merkezlerini kapatırken, Cindirês’teki Arya Müzik Eğitim Merkezi Müdürü Mihemed Abdulrahman’ın 15 gün önce kaçırıldığı ve kendisinden haber alınamadığı öğrenildi.

SİVİLLERİN MAL VARLIKLARINA EL KONULUYOR

Çeteler, kaçırdıkları sivillere ait evlere de el koyuyor. Kimi sivilleri de tehdit ederek evlerini gasp ettiği belirtiliyor. Son olarak çetelerin, Îsa Ednan adlı sivili, Efrîn kent merkezindeki Vêlat sokağında bulunan evini boşaltması için tehdit ettiği öğrenildi.

Kaçırılanlar arasında ENKS’li Hisên Îbiş de bulunuyor. Îbiş’in 31 Mart günü Xirbê köyünden kaydedildi. Olayın işgalciler tarafından kurulan Efrîn meclisinin üyesi Mihemed Alî Rîda’nın kaçırılıp birkaç gün sonra fidye karşılığında serbest bırakılmasının ardından yaşanması dikkat çekti.

ÊZİDÎ VE ALEVİLERE AİT MEZARLAR DA YIKILDI

İşgalciler, 20’den fazla Êzidî ve Alevi mezarlığını da tahrip etti. Mabeta ilçesinde bulunan Yexmur Dada’nın türbesinde ise kazı yaptı.