96 hukuk ve sivil toplum kurumundan saldırılara karşı çağrı: Hava sahasını kapatın

Suriye’nin 96 hukuk ve sivil toplum kurumu, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek bölgenin hava sahasının kapatılması çağrısı yaptı.

Suriye’de 96 hukuk kuruluşu ve sivil toplum örgütü, hukuki bir çağrıda bulanarak, Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. 

Yapılan açıklamada, Türkiye’nin silahlı insansız hava araçları, top ve havanlarla Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına yönelik kapsamlı bir saldırı düzenlendiği ifade edildi. Suriye hava sahası ve Suriye’nin bağımsızlığının uluslararası kurallara ve standartlara göre ihlal edildiği belirtilen açıklamada, Türkiye’nin saldırıları sonucunda bölgenin altyapısına, stratejik binalarına, sağlık merkezlerine, hizmet kurumlarına, özel ve kamu mülklerine büyük zarara yol açtığı, bu saldırılar sonucunda birçok yurttaşın katledildiği, onlarca yurttaşın da yaralandığı vurgulandı. 

Açıklamada, BM ve insan haklarını korumakla ilgili tüm kurum ve kuruluşlara şu çağrı yapıldı: “İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı bölgenin hava sahasını kapatın. Türk devletinin güçlerini Suriye topraklarından çıkarın. İşgalci Türk devletinin bölgede işlediği suçları araştırmak için bir komite kurun. Kuzey ve Doğu Suriye bileşenleri, kurumları ve hukuk örgütleri saldırılara karşı ayağa kalkın.”