4 şehit Hesekê’de uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen 4 YPG ve QSD savaşçısı Hesekê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPG savacıları Hêşan El-Wedaa (Elaa) ve Ehmed Hemze (Agirî), QSD savaşçısı Mustefa Mihemed (Şûcaa Hizêm) ve Özsavunma Güçleri savaşçısı Enes El-Mele düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’deki Şehit Aileleri Meclisi önüne toplanan kitle, kalabalık bir konvoyla şehitlerin cenazelerini kent şehitliğine getirdi.

Şehitlikte ise bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi’nden Samiye Xelil, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

YPG Komutanı İbrahim Hesekê ise konuşmasında, şehitlerin izinden gitme sözünü yineledi. Hesekê, savaşçıların iradesinin hiçbir zaman kırılmayacağına ve terör çetelerin sonu geldiğini belirtti.

Şehitlerin kimlik belgelerinin okunarak ailelerine teslim edilmesi ile devam eden törende şehit Ağirî’nin babası söz alarak, oğlunun bölge güvenliği için terörle mücadele ederek kahramanca şahadete ulaştığını vurguladı.

Törenin sonunda, şehitler sloganlar ve zılgıtlarla son yolculuklarına uğurlandı.