3 şehit için farklı kentlerde tören

Cizre Fırtınası Hamlesi şehitleri Berzan Hec Mehmûd (Dilbirin Hesekê) ile Mehmud Hemade (Zagros Seyid) Şehit Dijwar Şehitliği’nde, görev esnasında şehit düşen İsmail Şêx İbrahim de Kobanê’de son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen YPG savaşçısı Berzan Hec Mehmûd (Dilbirin Hesekê) ile QSD savaşçısı Mehmud Hemade (Zagros Seyid) Hesekê’ye bağlı Dawidiyê Köyü’ndeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Hesekê Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Dijwar Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Uğurlama merasimi YPG ve YPJ savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Samiya Xelil, askeri güçleri adına Heyder Hesekê ve Lübnan Özerk Yönetimi adına Abdulselam Ehmed birer konuşma yaptı.

Konuşmacılar şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitler sayesinde birçok kazanımın elde edildiğini belirtti. Ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevine giren Leyla Güven’e destek verdiklerini söyledi.

Konuşmacılar, bölge halkının Suriye’yi parçalamak ve demokratik ulus projesini tasfiye etmeyi hedefleyen işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırıları karşısında örgütlenmesi gerektiğini vurguladı.

Kuzey Suriye bölgesinin güvenli bölge olduğu ve YPG/YPJ ile QSD savaşçıları sayesinde bölgenin tüm terörist gruplardan özgürleştiği vurgulanan konuşmalarda, Türkiye’nin güvenli bölge kurmakla katliamlar gerçekleştirmeyi ve Suriye topraklarını İskenderun gibi Türkiye haritasına eklemeyi amaçladığı belirtildi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehit cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

KOBANÊ

30 Ocak günü görev esnasında şehit düşen Özsavunma Güçleri Üyesi İsmail Şêx İbrahim, Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazesini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Dicle Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Özsavunma Güçleri’nin düzenlediği askeri töreniyle başlayan törende bir konuşma yapan Kobanê Kantonu Savunma Komitesi’nden Halim Kobanê, Şehitlerin yolunun kutsal olduğunu belirterek, “Türk devleti, 2014 yılında Kobanê düştü düşecek diyordu. Fakat Kobanê, zafer elde ederek özgürlük sembolü oldu. Bizde Özsavunma Güçleri olarak şehitlerin yolunun takipçisi olma sözünü yineliyoruz” dedi.

PYD adına konuşma yapan Bekir Hec İsa ise, Şehit İsmail şahsında tüm şehitleri anarak şöyle konuştu: “Şehitlerin direniş kültürünün bilincinde olmayan halklar her zaman yenilmeye mahkumdur. Kendilerini halkın yönetimi olarak gören siyasi partiler eğer şehitlerin yolunun takipçisi olmazsa halkı yönetmeye layık değildir. Şehitler devrimin temelidir. Bu kazanımlarımız onlar sayesinde var.”

Konuşmaların ardından Şehit İsmail’in şahadet belgesi okunarak ailesine teslime edildi.

Törenin sonunda Şehit İsmail naaşı “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.