3 Reqqa şehidi Tirbespiyê’de son yolculuğuna uğurlandı

Reqqa’yı özgürleştirme hamlesinde şehit düşen 2 YPG savaşçısı ve 1 Öz Savunma Askeri Tirbespiyê’de düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Tirbespiyê ve Til Hemîsli yüzlerce kişi Reqqa’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Askeri Ehid Ebas İbrahim ile YPG savaşçıları Ayid Xilêf Şaman (Serhed Xesan) ve Xelîl Xelef’i (Dilsoz Rimêlan) son yolculuğuna uğurlamak için Tirbespiyê Şehit Aileleri Meclisi önünde toplandı. Şehitlerin naaşlarını alan kitle sonrasında Şehit Dilşêr Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte düzenlenen tören bir dakikalık saygı duruşu ve askeri törenle başladı. Ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Mihemed Zekî konuşma yaparak şehidin ailesine taziye dileklerini iletti ve Rojava-Kuzey Suriye’de şehitlerin fedakarlığıyla büyük zaferler kazanıldığını belirtti.

YPG komutanlarından Tarık Mihemed ise 3 şehit şahsında bütün özgürlük şehitlerini anarak, onların demokratik ve özgür bir toplum inşası için şehit düştüğünü getirdi.

Cizre Kantonu Savunma Konseyi Eşbaşkanı Rêzan Gulo da bütün şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve QSD’nin, dünya terörüne karşı savaşan tek güç olduğunu söyledi.

Törende ayrıca Şehit Ehid İbrahim’in babası Ebas İbrahim ve Şehit Dilsoz Rimêlan’ın Xelîl Xelef’de konulma yaparak çocuklarının şahadetiyle başlarının dik olduğunu, daha büyük bedeller ödemeye hazır olduklarını söyledi.

Konuşmalardan sonra şehitlere ait şahadet belgeleri okundu ve ailelerine verildi.

Tören sonunda 3 şehidin naaşları zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.