3 Reqa şehidi Tabqa’da son yolculuğuna uğurlandı

Reqa hamlesinde şehit düşen 3 QSD savaşçısı Tabqa’da düzenlenen bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

QSD savaşçıları Mustefa Mihemed (Ebû Şiwax), Hanî Elîs ve Mehmûd Şêx’in (Ebû Ebdulrehman) cenazelerini Kobanê’den Tebqa’ya doğru uğurladı.

Tebqa ve çevre yerleşim birimlerinden yüzlerce yurttaşın yanı sıra Tebqa’daki sivil toplum kuruluşu üyeleri QSD savaşçılarının cenazelerini kentin girişinde karşıladı ve Şehitler Mezarlığı’na doğru yol aldı.

Mezarlıkta düzenlenen törende QSD Komutanı Xeyrî Mihemed konuştu ve şehitlerin ailelerine başsağlığı dileyerek Reqa’nın özgürleştirilişini tüm şehitlere, ailelerine ve silah arkadaşlarına kutladı.

Tebqa Sivil Meclisi Eş Başkanı Rewşen Hemê ise tarihi Reqa zaferinin şehitlerin fedakarlıkları sayesinde gerçekleştiğini söyledi ve şehitlerin izinden giderek tüm insanlığı zulmün karanlığından kurtarma sözü verdi.

 

Sulh Meclisi Üyesi Şeyh Ehmed Hisên de şehitlerin bin bir emeği ve fedakarlığıyla Reqa’nın terörden arındırıldığını dile getirdi.

Konuşmalardan sonra şehitlerin şehadet belgesi okundu ve ailelerine teslim edildi. Törende ayrıca, Xalid Xalidî (Xalid Reqa) ve Mihemed Ebid Cewad’ın (Rodî Reqa) sicil bilgileri açıklandı ve şehitlerin şehadet belgesi ailelerine teslim edildi.

Tören sonunda her üç şehit “Şehit Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.