24 saatlik bilanço: 20 araç imha edildi, en az 60 çete öldürüldü

İşgal saldırılarına karşı sergilenen Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, 20 askeri aracın imha edildiğini ve en az 60 çetenin öldürüldüğünü duyurdu. 18 QSD savaşçısı da şehit düştü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Türk devleti ve ona bağlı çete gruplarının Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırılarına karşı 8 gündür devam eden Onur Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

QSD Basın Merkezi açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı terörist gruplar, yoğun bombardıman ile saldırılarını sürdürdü. Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye halklarına dönük her türlü insan haklarını çiğnemekte ancak güçlerimiz her noktada saldırılara ve hak ihlallerine karşılık vermektedir. Güçlerimiz işgalcilerin saldırılarını kırıyor ve geri püskürtüyor.

DÊRİK

İşgalci Türk devleti, ona bağlı çete grupları ile birlikte kent ve Carûdiyê köyü başta olmak üzere bölgedeki köyleri işgal edebilmek için sınır hattındaki saldırılarını yoğunlaştırdı. Türk devleti, sınır hattındaki Bablê köyünün karşısında bulunan karakoldan Xirab Reşkê köyünü topçu atışları ile bombaladı.

SERÊKANİYÊ

Serêkaniyê’nin tüm cephelerinde son dört gündür yoğun bir saldırı ve bombardıman yapılıyor. Keşif uçuşları aralıksız devam ediyor. Düşman güçleri, ileri teknoloji silahları ve binlerce çetesine rağmen kent merkezine tek bir adım ilerleyemiyor.

İşgalci Türk devleti, dün sabah saatlerinden akşam saatlerine karşı yoğun bombardıman ile eşzamanlı olarak karadan güçlerimize dönük yoğun saldırı gerçekleştirdi. Güçlerimiz kahramanca bir direniş sergiledi ve çok sayıda çete öldürüldü.

Gece saatlerinde işgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete grupları karadan Menacîr köyüne sızmaya çalıştı. Sızma girişimine karşılık veren güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Saldırıların püskürtülmesinin ardından Menacîr semalarında Türk devleti tarafından havalandırılan çok sayıda savaş ve keşif uçağı uçtu. Yaşanan çatışmalarda çete gruplarına ağır darbeler vurulurken, ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi elde edilemedi.

İşgalci ordu, Alya köyü tarafından da 100’ü aşkın zırhlı araç ile yoğun bir saldırı gerçekleştirdi. Savaş uçakları da saldırıyla eşzamanlı olarak bölgeyi bombaladı. Ancak tüm yoğun saldırılara rağmen güçlerimiz tek adım geri atmadı ve saldırılara güçlü karşılık verdi. Bölgedeki çatışmalarda Türk devletine ait en az 20 askeri araç imha edildi ve darbelendi. İşgalciler, zırhlı araçları ile birlikte bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Güçlerimiz bir zırhlı aracı da ele geçirdi.

Bölgedeki çatışmalarda en az 60 çete öldürüldü ve 40 çete de yaralandı. Ayrıca bölgede kahramanca direniş sergileyen 18 yoldaşımız şehit düşmüş ve 7’si de yaralanmıştır.

AMÛDÊ

Eradê ve Ibrahîmiyê köyleri, yoğun bir şekilde bombalandı. Bombardımanda 4 sivil yaralandı.

GİRÊ SPÎ

İşgalci Türk devleti Eyn Îsa tarafından uluslararası karayolundan ilerlemeye çalıştı. Güçlerimiz birçok noktada saldırılara karşılık verdi. Bölge, savaş uçakları ile bombalandı.

Güçlerimiz bölgede, işgalcilerin konvoyuna eylem düzenledi. Eylemde birçok araç içerisindeki çeteler ile birlikte imha edildi. Bölgedeki ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.”