2 şehit QSD savaşçısı için cenaze töreni

Reqa’ya yönelik bir saldırıda şehit düşen QSD savaşçıları Basil Mihemed Tamê ve Îmad Mihemed El Erîf, son yolculuklarına uğurlandı.

ROJAVA'DA TÖREN

Reqa Askeri Meclisi Yönetimi Ofisi’ne yönelik yapılan saldırıda 27 Mart günü şehit düşen Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçıları Basil Mihemed Tamê ve Îmad Mihemed El Erîf, Reqa'nın Hikumiyê Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Törende QSD adına konuşan Reqa Askeri Meclisi Üyesi Hisên El Xelef Şehit Basil ve Şehit Îmad'ın ailelerine başsağlığı diledi. Faşist Türk devleti ve onun terör hücrelerinin hainlerin desteğiyle bölgenin güvenliğini bozmak ve gerginlik yaratmak için her yola başvurduğunu belirten El Xelef, " QSD olarak iki şehidimize ve tüm şehitlerimize söz veriyoruz. Kuzey ve Doğu Suriye Devrimi'nin kazanımlarını, topraklarını ve halkını koruyacağız” dedi.

Reqa Kantonu Yürütme Meclisi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Hêvîn Îsmaîl ise, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, Reqa’yı düşmanlara karşı koruyan şehitlere borçlu olduklarını kaydetti.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îman El Ehmed, Şehit Basil ve Şehit Îmad’ın şehadet belgelerini okuyup ailelerine teslim etti. Ardından şehitlerin cenazeleri zılgıtlar ve “Şehîd Namirin” sloganları eşliğinde toprağa verildi.