2 şehit Qamişlo’da son yolculuğuna uğurlandı

Türk devletinin Tirbespiyê’ye İHA’lar ile gerçekleştirdiği saldırıda şehit düşen İç Güvenlik Güçleri savaşçıları Ebas Ebas ve Ridwan El Hemîdî, Qamişlo’da bir tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Türk devletinin insansız hava araçlarıyla (İHA) Tirbespiyê’nin Dugurê köyüne yaptığı bombardımanda şehit düşen İç Güvenlik Güçleri savaşçıları Ebas Ebas ve Ridwan El Hemîdî, Qamişlo’daki Şehîd Delîl Saroxan Şehitliği’nde binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îdan El Efînî, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek “Yaşamı sevmek ülkeyi sevmektir. Ülkesini sevmeyen yaşama layık değildir. Yaşamın zor şartlarına rağmen mücadele etmek tarihi ve manevi değerdir. Bu temelde tüm şehitlerimize mücadelelerini sürdürme sözü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Asya Abdullah, ise Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direnişini selamladı. Şehitlerin anısı önünde saygıyla eğildiğini dile getiren Asya şunları belirtti: “Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Biri Arap biri Kürt iki gencimiz Türk devleti tarafından şehit edildi. İki gencimizin şehit edilmesi Türk devletinin eşit ve ortak yaşamı hedeflediğini kanıtlıyor. Türk devletinin tarihi katliamlarla doludur. 21’inci yüzyılda da bütün dünyanın gözü önünde katliamlar yapıldı.”

Suriye rejimi başta olmak üzere dünya devletlerine seslenen Asya, Türk devletinin işgal saldırılarının karşısında durulmasını istedi.

Kendi toprakları üzerinde barış içinde yaşama haklarının olduğunu vurgulayan Asya, “DAİŞ’e ve Türk devletine karşı mücadelede on binlerce şehit verdik. Şehitlerimiz topraklarında özgür yaşamak uğruna canlarını feda etti. Direnişimiz sürüyor. Zaferi elde edene kadar da sürecek. Her alanda mücadeleyi büyüteceğiz. Türk işgali topraklarımızdan çıkana kadar da direnmeye devam edeceğiz” dedi.

Şehitlerin şehadet belgelerinin okunması ve ailelerine teslim edilmesi ardından şehitler, sloganlar eşliğinde toprağa verildi.